...een hele bekende Claes Iversen!

Prinsjesdag is dit jaar, net als zoveel andere dingen, niet zoals gewoon. Geen Ridderzaal, geen Gouden Koets... maar gelukkig wel een koningspaar dat voor ons uitpakt (met prins Constantijn en prinses Laurentien - vaste prik in een japon van Hardies - als steun en toeverlaat).

Article continues after the ad

Vooraf werd er veel gespeculeerd over de jurk van Máxima: die zou dit jaar vast en zeker aan de ingetogen kant zijn. Geen Valentino-rood. En hoe zou het gaan, met zo'n japon in een auto in plaats van in een koets?

De keuze viel, heel verrassend maar passend bij de situatie, op deze knalgele (en voor vandaag iets donkerder geverfde) Claes Iversen. Die Máxima in 2018 al eens droeg toen het koningspaar van Jordanië op bezoek was in ons land. Het is voor het eerst dat HM op Prinsjesdag geen vers design draagt, maar het ontwerpen van een nieuwe jurk voor de gelegenheid had dit jaar natuurlijk nogal wat haken en ogen.

Bovendien past zo'n zonnige jurk natuurlijk uitstekend bij de heetste Prinsjesdag ooit (met in Den Haag temperaturen van dertig graden). Dat brengt, kledingtechnisch, natuurlijk óók zo zijn beperkingen met zich mee. Zonnig en met korte mouw lijkt een geweldige keuze. En best kreukproof ook, qua uit een auto stappen.

De koning, het moet gezegd, zag er óók geweldig uit. Al had Twitter 'm vooraf zonniger verwacht. 

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in