In the summertime, when the weather is high...

Officieel aangekondigd wordt het nooit, maar het moet gek lopen willen de Oranjes dit weekend níet naar hun huis in Porto Heli in Griekenland vertrekken. Maar hoe ziet een zomer daar er eigenlijk uit, anno 2020?

Regeringsvliegtuig PH-GOV vloog vorig weekend al naar Griekse bodem en dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: er werden koffers, spullen en personeel naar de Oranje-villa gevlogen, waar de voorbereidingen op de komst van WA, Máxima en de drie A's deze week in volle gang zijn. Er moet natuurlijk even goed gestoft en schoongemaakt, de zomergarderobe wordt vast al gestoomd en wel in de kasten gehangen, het zwembad moet schoon. #zwaarleven

Article continues after the ad

En dan is er natuurlijk nog het nieuwe 'bootje' dat al voor anker zou liggen in Porto Heli, dichtbij Spetses. Die zal ook nog wel even vooraf geïnspecteerd worden, en wellicht voor een proefvaartje gaan. En het zou ons niet verbazen als de koelkast ook alvast gevuld wordt.

Een kleine impressie, de Oranjes kun je er zo bijdenken

Het weer zit in elk geval mee in het Griekse, zoals je mag verwachten halverwege juli. Een graad of dertig elke dag, met zon, zon en nog eens zon. 

Ook in Griekenland, een code geel-land als zovelen, mag er weer van alles. Dus kan er ook weer uit eten gegaan worden bijvoorbeeld, iets wat de Oranjes graag doen bij restaurant Orloff op Spetses. (Of prinses 'Adriadne' dit jaar ook weer meegaat weten we niet)

Met de eigen boot, die dit jaar ongetwijfeld meer gebruikt zal worden dan óóit, slaan de Oranjes sowieso graag aan het eilandhoppen, voor een restaurantbezoekje of een wandelingetje op de daar vast redelijk verlaten Griekse straatjes.

Maar die eigen villa, dat is toch wel where it's at deze zomer natuurlijk. Gelukkig ligt die er dit weekend zeker weten helemaal spic en span bij. Een heerlijk vooruitzicht.

Beeld: PPE Agency/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in