Het blog UFO No More (Unidentified Fashion Object in dit geval) maakt elke januarimaand een overzicht van wat de royalvrouwen zoal hebben aangeschaft het afgelopen jaar. Máxima was daarin bescheiden, blijkt.

Onze koningin droeg volgens het blog in het afgelopen jaar in totaal 96 nieuwe items, veelal van Natan uiteraard. Van ongeveer de helft van haar nieuwe items kon geen prijs worden vastgesteld, dus werd de waarde van haar nieuwe garderobe berekend over 44 nieuwe stukken. Die in totaal ruim 45.000 euro waard bleken.

Nou hebben wij het ook niet liggen, maar blijkt dit best bescheiden op royale schaal. Prinses Charlene van Monaco, de biggest spender van allemaal in 2019, gaf bijvoorbeeld 150.000 euro uit aan 56 nieuwe kledingstukken. Zij werd gevolgd door Meghan, die voor 111.000 euro shopte, al is dat natuurlijk niet eerlijk: niet alleen moet zij haar royal kledingkast nog uitbouwen (of nou ja, misschien nu wel níet meer...), ze was ook nog eens in verwachting van haar eerste kindje.

Article continues after the ad

Om de top drie af te maken: kroonprinses Mary van Denemarken (vorig jaar nog op nummer 2) gaf 70.000 euro uit aan 65 kledingstukken. Nog best veel, aangezien ze aan het begin van het jaar in een interview liet vallen zich meer te willen richten op het recyclen van oude stukken.

Maar dat is natuurlijk nog niet eenvoudig, als royal. Misschien lukt het in 2020.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in