Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze design stoel heeft koningin Máxima gekocht!

Plus: een update over de royal gordijnen. Van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is bekend dat ze van kunst houden en een moderne smaak hebben. Je kunt ze off-duty zien rondlopen op bijvoorbeeld Art Rotterdam… …waar HM viel voor design zoals op Máxima's werkkamer in Paleis Huis Ten Bosch ...

Deze design stoel heeft koningin Máxima gekocht!

Plus: een update over de royal gordijnen.

Van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is bekend dat ze van kunst houden en een moderne smaak hebben. Je kunt ze off-duty zien rondlopen op bijvoorbeeld Art Rotterdam…

…waar HM viel voor design zoals op Máxima's werkkamer in Paleis Huis Ten Bosch op de schouw te zien is.

Nieuwste aanwinst is de No Waste Chair van Kees Dekkers die op Salone del Mobile ‘22 furore maakte in het Palazzo Francesco Turati. De stoel is een van de voorwerpen die de tijdgeest als geen ander vangt: wat te doen met al ons afval? 

Het transparante meubelstuk is gevormd van 100% gerecycled acrylaat: 'Géén virgin materiaal voor de No Waste Chair.' De inhoud is variabel. In de vaste collectie bijvoorbeeld straatafval, houtkrullen of e-waste.

Dekkers werd uitgenodigd om tijdens de opening van het MBO jaar 2021-2022 een lezing te geven over zijn ervaring als pas afgestudeerde MBO’er en deelde het podium met koningin Maxima. Als liefhebber van design en circulariteit was zij meteen enthousiast over de No Waste Chair, waarop Dekkers deze haar spontaan aanbood. Zij nam de gift aan onder voorwaarde dat ze het tweede showmodel zelf mocht aanschaffen. Op Paleis Noordeinde staan nu twee No Waste Chairs te stralen als conversation piece voor de familie van Oranje en hun gasten.

Dan nog even over de nieuwe gordijnen voor Paleis Huis ten Bosch. Koningin Máxima borduurt samen met ruim 150 borduurders uit heel Nederland – van Kollumerzwaag tot Middelburg - mee aan dit nieuwe culturele erfgoed.

Dit najaar zijn de nieuwe gordijnen voor Paleis Huis ten Bosch - het woonpaleis van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima - te zien in het TextielMuseum in Tilburg.

In de tentoonstelling ‘Koninklijk borduren: verhalen en vakmanschap' zijn de nieuwe gordijnen te zien samen met de historische gordijnen die de inspiratiebron vormden. De nieuwe gordijnen zijn een hedendaagse herinterpretatie van de oorspronkelijke gordijnen gemaakt in het 18de-eeuwse Kanton, die te kwetsbaar zijn en moeten worden geconserveerd.

De tentoonstelling, te zien van 1 december 2022 tot en met 29 mei 2023, biedt een kijkje in het maakproces van dit omvangrijke project en toont de rijkdom aan verhalen die ontstaat wanneer mensen samen borduren. Na de tentoonstelling gaan de gordijnen naar hun bestemming: de Chinese Zaal in het paleis.

Foto's (c) Brunopress, Textielmuseum Tilburg, Martin Wengelaar 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in