De week van onze koningin stond in het teken van de toetreding van koning Willem-Alexander tot de Orde van de Kousenband en diverse werkbezoeken. 

Koning Willem-Alexander en zijn Spaanse collega Felipe werden afgelopen maandag lid van de illustere Orde van de Kousenband.

Article continues after the ad

Beiden zijn geïnstalleerd als ridder (Stranger Knight) in de oudste Britse ridderorde, de Most Noble Order of the Garter. Dat gebeurde formeel in St Georges Chapel, de kapel die behoort bij Windsor Castle. Ook koningin Beatrix werd dertig jaar geleden lid van deze orde. 

Koninklijk onderonsje

Terwijl er werd gewacht tot de mannen arriveerden in hun zware donkerblauwe capes en hoeden met witte veren, hadden hun vrouwen een koninklijk onderonsje.

Royal Ascot

Dinsdag stond in het teken van Royal Ascot

Heropening Centraal Militair Hospitaal

Woensdag was een drukke dag voor onze koningin, want in de ochtend heropende zij het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koningin Máxima heropent het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht. De behandelingen in het ziekenhuis zijn gericht op het weer inzetbaar maken van Nederlandse militairen. Daarnaast is het ziekenhuis gespecialiseerd in specifieke gezondheidsproblemen die bij militairen voorkomen. Na de opening krijgen Koningin Máxima en Minister Ank Bijleveld van Defensie een rondleiding. Ze bezoeken onder andere de Familiekamer, het Tandheelkundig Centrum en de dagverpleging. #Koningin #Máxima #koninginmaxima #opening #centraalmilitairhospitaal #defensie #utrecht #queen #royalvisit #royal #heropening #koninklijkhuis #defensieondersteuningscommando #jointsupportcommand @minvandefensie @jointsupportcommand 📸Ministerie van Defensie

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Schuldenlab Almelo

In de middag toog zij naar Almelo voor de lancering van het Schuldenlab dat zich inzet voor een 'schuldenzorgvrije' stad. Onze koningin sprak na afloop van de lancering met enkele partners van het Schuldenlab en ervaringsdeskundigen.

Paleis Huis ten Bosch klaar na renovatie

Paleis Huis ten Bosch is donderdag officieel in gebruik genomen na de renovatie. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvingen in de middag staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op het paleis in Den Haag.

Bij de renovatie, die in 2014 is gestart, zijn uiteindelijk het dak en de bordestrap vervangen en onder meer de historische stucplafonds en de gevel gerenoveerd. Daarnaast zijn asbest en houtrot verwijderd en technische installaties vernieuwd.

Beelden: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in