Het was even érg stil aan het front...

Het is een vreemd royaljaar geweest, maar in de herfstvakantie werd het allemaal nog iets vreemder. Na het Griekenland-debacle voor de Oranjes werd het stil, vanuit het Koningshuis. De koning en koningin zagen we een paar weken maar mondjesmaat. Damage control, wellicht.

Article continues after the ad

Maar zoals met alles ging de storm rondom hun vakantie ook weer liggen, en deze week is het eigenlijk voor het eerst dat het koningspaar weer vol gas lijkt te geven. De Oranjes zijn back in business. En de plaatjes zijn om in te lijsten. De royalweek nog eens in vogelvlucht.

Maandag: de koning gaat naar Blijdorp en de koningin reikt de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit.

Dinsdag: Máxima opent een museum in Haarlem en loopt daar subiet óók tegen een olifant op, net als WA een dagje eerder. Wel een roze, trouwens.

Woensdag: Majesteit is bij maar liefst drie videomeetings in de ochtend, waaronder de ondertekening van een muziekakkoord. 's Avonds maakt ze in de Beurs van Berlage live de winnaars van de Koning Willem I-prijs bekend. De koning gaat op werkbezoek bij een verpleegafdeling voor coronapatiënten.

Donderdag: de koning opent de Nationale Veteranenbegraafplaats in Loenen.

Leuk om ze zoveel te zien in een week. Dat smaakt naar meer.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in