'Ik vind het mooi als ze voor hun eigen mening opkomen en daar fel in zijn.'

Prins Constantijn geniet ervan dat zijn dochters geëmancipeerd zijn, zo zegt hij in Innovation Origins. "Dat vind ik alleen maar leuk", aldus de prins. "Ik vind het mooi als ze voor hun eigen mening opkomen en daar fel in zijn."

Article continues after the ad

"Ik denk dat ik dat geleerd heb toen er meer vrouwen in mijn leven kwamen: dat je dingen moet uitspreken en je emoties moet delen," aldus de prins. "Dat je complimenten moet geven en het niet alleen maar moet denken, maar het ook moet zeggen. Dat soort dingen waren wij vroeger thuis niet zo gewend. Dat heb ik dus echt moeten leren."

Constantijn (51) groeide op in het gezin van prinses Beatrix en prins Claus, met zijn broers Willem-Alexander en Friso, hier in 1986.

De prins zegt blij te zijn dat zijn vrouw, prinses Laurentien (hier in 2001), hem er al voor de geboorte van hun dochters Eloise en Leonore en hun zoon Claus op heeft voorbereid hoe het is om met een vrouw samen te leven.

In februari 2019 besloot prins Constantijn nooit meer deel te nemen aan een panel waarin niet minstens één vrouw zit. Volgens hem is dat een goede manier om vooroordelen over vrouwelijke ondernemers weg te nemen. Dochter Eloise zou het goedkeuren, al heeft die inmiddels haar eigen kanalen om haar zegje te doen. 

Foto (c) RVD, bron Nu.nl 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in