Het is met recht een droomreis: in een luxe trein reizen naar de beste wijngaarden, waar je geniet van de mooiste wijnen. Een droom? Ja. Maar wel een die uitkomt.  

Drinken in het openbaar vervoer was nog nooit zó classy - Napa Valley Wine Tours maakt er een stijlvol feestje van.

Langs beroemde wijnhuizen
Deze spoorlijn in het noorden van Californië, die werd gebouwd in 1864 en in 1989 is omgedoopt tot spoorrail voor de wijntrein, leidt van Napa naar St. Helena en terug. De luxueuze trein brengt reizigers naar beroemde wijnhuizen en ondertussen kunnen de passagiers genieten van de mooiste meergangendiners.

Lees ook: Wat een weelde: dit zijn de drie nieuwe Grand Suites van de Oriënt Express

Nog eentje dan...
Je kunt naar enkele of naar verschillende wijnhuizen worden gebracht, zoals de wijngaarden van Raymond, de Beringer Wijnmakerij en de Robert Mondavi Winery. En tijdens exclusieve 'ontmoet de maker'-tours komen locale wijnboeren aan boord van de trein om je van de lekkerste wijnen te laten proeven.

 

There's no shortage of #NapaValley views (or #wine) from the #VistaDome! Soak it all in! 📸 by @gtotheq #AllAboard

Een bericht gedeeld door Napa Valley Wine Train (@winetrain) op

Culinair feestje
En terwijl je vliegtuigmaaltijden doorgaans liever vergeet, zal het je verbazen wat er allemaal voor lekkers gemaakt kan worden in de kleine keukens van de wijntrein. Denk aan citroen-ricotta ravioli, tomaten gazpacho, maisbrood gebakken in bruine boter (google maar, het water loopt je in de mond...) en uiteraard bij elke gang een passende wijn.

Optimaal genieten van het uitzicht
Het bedrijf liet de wagons restaureren om ze hun authentieke charme terug te geven en bouwde ze zó dat reizigers optimaal kunnen genieten van het Californische landschap.

Alles met de hand
De trein heeft drie keukens aan boord, met tientallen chefs die elke maaltijd met de hand bereiden. Een treinreis duurt gemiddeld zo'n drie tot zes uur en zijn er vanaf 146 dollar (124 euro) per persoon op de Gourmet Express. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Meer informatie vind je op hun website. 

Nog even wat prachtige plaatjes van het landschap - we gaan alvast sparen...

 

Ontwerper Tommy Hilfiger woont samen met zijn vrouw Dee in één van de 151 bewoonde suites van het wereldberoemde Plaza Hotel in New York. Aan Architectural Digest gaven ze een persoonlijke rondleiding voor bijzondere details en vooral veel humor!

Het appartement staat bol van de stijl, maar ook heel veel bijzondere snuisterijen. Terloops zegt Tommy: "Oh ja, dit was een cadeautje van Mick Jagger en dit heb ik van Karl Lagerfeld gekregen."

Dee blijft er lekker nuchter onder, met enige zelfspot: "I can't say this kitchen sees a lot of cooking action.... After all, that's what restaurants are for."

Goede tip

In de slaapkamer hebben Tommy en Dee een kleine minibar laten maken voor koffie en thee. Zo hoeven ze 's ochtends niet naar de keuken beneden en zitten ze met hun koffietje lekker op het terras naar Central Park te kijken. Dat is nog eens wakker worden!

Bekijk de video:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: ANP. Bron: Architectural Digest

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.