Het gaat goed met de economie: het aantal mensen met (minimaal) een miljoen euro op de bankrekening blijft groeien. Maar waar loop je ze het snelst tegen het lijf?

In 2015 telde Nederland 106.200 miljonairs, zo'n vijfhonderd meer dan het jaar ervoor, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Samen bezitten ze 309 miljard euro.

Het huis niet meegerekend
Wie een vermogen van meer dan één miljoen euro bezit (exclusief eigen woning en eventuele hypotheek) wordt tot de miljonairshuishoudens gerekend. Het gemiddeld vermogen van een miljonair is de laatste jaren ongeveer gelijk gebleven en bedraagt 2,9 miljoen euro.

Lees ook: Dit is de 5-uur regel die alle succesvolle mensen hanteren (ook Oprah en Bill Gates zijn fan)

Eigen baas
Werken voor een baas is niet handig als je miljonair wilt worden: de meesten (acht op de tien werkende miljonairs) hebben hun vermogen verdiend met hun eigen bedrijf. Vooral in de handel, de zorg, de financiële wereld en de specialistische dienstverlening worden mensen rijk.

Dat boert goed
In de zorg zijn met name tandartsen en medisch specialisten miljonair, in de dienstverlening gaat het om advocaten en adviseurs. Opmerkelijk: ook in de landbouw zijn er veel miljonairs te vinden, voornamelijk melkveehouders.

Bekijk hier hoeveel miljonairs er in jouw gemeente wonen.

Bron: AD, NOS

Mattel heeft deze week haar nieuwe Barbie-pop aangekondigd en die verrassend, want: een 96-jarige vrouw…

Klinkt raar, is het niet. Die 96-jarige is namelijk de überstylish Iris Apfel. Hoe leuk is dat? Nadat Mattel in 2016 al met een plussize Barbie kwam (gebaseerd op model Ashley Graham), volgden daarna poppen gebaseerd op sterke vrouwen, zoals Amelia Earhart en Frida Kahlo.

Look alike

En nu komt daar dus stijlicoon Iris Apfel bij. In een outfit die ze draagt op de cover van haar boek Iris Apfel, accidental icon: een smaragdgroen Gucci-pak plus enorme lichtblauwe kraag en een lading aan statement kettingen. En natuurlijk die iconische bril.

Het is verrukt afwachten waar Mattel hierna weer mee gaat komen!

 

Bron: Hello Magazine. Beeld: Mattel, iStock

 

 

Wie in de Chinese Tianjin Binhai Library een boek zoekt, is wel even bezig. De futuristische bieb is enorm. En een lust voor het oog.

De bibliotheek in de stad Tianjin is onderdeel van het Binhai Cultural Centre en is daarmee ook bedoeld als meer dan alleen een bieb. Met een oppervlakte van 33.700 vierkante meter, vijf verdiepingen en 1,2 miljoen boeken (!) is het een ware beleving om er te zijn.

Hollands tintje

Het gebouw is trouwens ontworpen door een Nederlands architectenbureau. Met een auditorium in de enorme hal dat eruitziet als een bal en golvende boekenplanken tot aan het plafond is het een heel bijzondere ruimte. Afijn, oordeel zelf…

 

Beeld: MVRDV