Vanavond vindt Earth Hour plaats en gaan tussen 20.30 en 21.30 uur op diverse plaatsen de lichten uit. In Nederland is dit een initiatief van WNF dat oproept iets aan de klimaatverandering te willen doen.

Volgens de organisatie doen miljoenen mensen, steden, bedrijven en organisaties wereldwijd mee.

Article continues after the ad

André Kuipers

Op verschillende plekken in Nederland gaat een uur lang het licht uit. WWF-ambassadeur André Kuipers geeft in Amsterdam het startsein en dooft het lichtbaken de A'DAM Toren aan het IJ. Voordat de lichten uitgaan kleurt de A'DAM Toren groen.

Lees ook: Dit zijn de relatiegeheimen van Robbert Dijkgraaf en Pia de Jong

Noordpool

Volgens WNF is klimaatverandering een grote bedreiging voor de natuur. Zo smelt het zee-ijs op de Noordpool in 'rap tempo'. Een ander voorbeeld zijn de koraalriffen die verbleken en afsterven. Veel dieren gaan hierdoor een onzekere toekomst tegemoet, stelt de organisatie. 

WNF roept op om mee te doen aan Earth Hour en wil Nederlanders in beweging krijgen om samen iets aan de klimaatverandering te doen.

Kaars

MOAM, een multidisciplinair platform voor ontwerpers, heeft samen met De Regenboog Groep Amsterdam een duurzame kaars ontworpen voor Earth Hour, zie de grote foto bovenaan.

Bron: wnf.nl
Beeld: MOAM

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in