Culinair Nederland zit maandag 17 december op het púntje van hun stoel tijdens de uitreiking van de Michelinsterren voor 2019. Wie krijgt er één bij, wie verliest een ster en krijgen we er een driesterrenrestaurant bij?

Vorig jaar haalde Manoir Restaurant Inter Scaldes hun derde ster en voegde zich in het rijtje van restaurants op Neerlands' bodem met de hoogste haalbare score naast De Librije en De Leest.

More content below the advertising

Het ligt daardoor niet in de lijn der verwachting dat er dit jaar ergens weer een derde ster valt. De restaurantgids van de bandengigant is niet zo kwistig met de hoogste score, hoewel er meerder tweesterren restaurants al jaren aan de deur kloppen, dus wie weet?

5 restaurants die wij tippen voor een Michelinster

We zijn dól op goed eten en een ster is een welkome graadmeter. Hier 5 restaurants waar we het laatste jaar gegeten hebben die wat ons betreft een Michelinster verdienen.

1. De Loohoeve

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beetroot snack 🍂

Een bericht gedeeld door De Loohoeve (@deloohoeve) op

De Loohoeve maakt grote sprongen dit jaar. JRE riep ze al uit tot Restaurant van het jaar en Chefs Marleen en Jeroen Brouwer werden ook al gevolgd voor het programma De Nieuwe Garde. In restaurantgids Lekker zijn ze de grootste stijger met 17 plekken naar nr. 83.

Maar wat wil je ook met een koppel dat hun culinaire sporen verdiende bij  De Librije, ’t Schultenhues en Latour? Misschien is het voor een ster nog te vroeg, maar reserveer dan zéker snel een tafeltje, want het lijkt een kwestie van tijd voordat ze 'm hebben.  

2. Restaurant 212

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Restaurant 212 (@restaurant.212) op

Tweesterren Richard van Oostenbrugge en zijn rechterhand Thomas Groot verlieten vorig jaar restaurant Bord'eau om hun eigen restaurant 212 te beginnen.

Het was toen nog te vroeg voor een ster, maar dat ze er in ieder geval eentje terugkrijgen in het fijne restaurant waar 25 personen per avond aan mogen schuiven bij de chefs, lijkt een zekerheidje.

3. Olivijn

Menno Post haalde bij de Bokkendoorns twee sterren binnen. Zijn nieuwe restaurant Olivijn in Haarlem is nog maar kort open, maar we verwachten dat Michelin wel vertrouwen heeft in zijn kookkunsten en wij ook!

4. Daalder

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Best way to start the week #amuses #jordaandistrict #daalderamsterdam #gaultmillau #michelinguide

Een bericht gedeeld door Daalder (@rest_daalder) op

Chef/eigenaar Dennis Huwaë kookte jaren op tweesterrenniveau als Chef de quisine van 't Brouwerskolkje en &samhoud places (nu &Moshik).

Vorig jaar maakte hij de overstap naar Daalder om zijn eigen koers te varen en wij denken dat dat met een Michelinster beloond wordt. Ook hij werd voor de documentaire De Nieuwe Garde gevolgd dus hij staat op de kaart. 

5. Meliefste

Ze grepen vorig jaar nét naast een Michelinster, maar werden wel uitgeroepen tot beste nieuwkomers; Anuschka en Thijs Meliefste. Met zo’n achternaam zouden wij ons restaurant er ook naar vernoemen.

Thijs gebruikt zo veel mogelijk gerechten van het land en de omgeving en serveert ze als stralend middelpunt. Uitzonderlijk in eenvoud. Het is een reis naar Wolphaartsdijk meer dan waard.

En verder?

Ook voor La Rive houden we onze 'fingers crossed'. Het klassieke restaurant in het Amsterdamse Amstel Hotel heeft absoluut de statuur. Twee jaar geleden werd hun de Michelinster ontnomen, wij hopen dat ze 'm dit jaar weer terugverdienen.

Ook Schilo van Coevorden van Taiko in het Conservatoriumhotel heeft ons dit jaar al meerdere malen met zijn gerechten in vervoering gebracht.

Wij gaan duimen!

Beeld: De Loohoeve

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Het lijkt nog de dág van gisteren dat we voor het eerst kennismaakten met Katja Schuurman in haar rol van Jessica in Goede Tijden Slechte Tijden. Houd je vast, dat was 1994. Katja was toen 19! Vandaag blaast deze prachtige powervrouw 44 kaarsjes uit. We vroegen haar naar 

Welke reis is je zelf het meest bijgebleven en waarom?

More content below the advertising

Curaçao, omdat mijn moeder daar vandaan komt en we vroeger eens in de paar jaar mijn opa en oma daar opzochten. Andere jaren gingen we naar Frankrijk of Spanje, dus op Curaçao ging er een nieuwe wereld voor me open. Die van bbq-en op het strand, met een jeep crossen langs reuzecactussen en de wilde zee bij Boca Tabla, en uren luieren op de porch.

Op welke plek, voel je je het meest gelukkig?

In de natuur. Het liefst zonnig en ruig. De zee maakt me het meest gelukkig. Een van mijn lievelingslanden is dan ook Costa Rica; brede woeste stranden direct grenzend aan een prachtig regenwoud en dan te paard!

Jij en Freek hebben ook veel mooie reizen en herinneringen samen, stel je zou een print ontwerpen die een herinnering van één van jullie reizen omschrijft, hoe ziet dit eruit en kun je er iets over vertellen?

Als ik de herinneringen van Freek en mij in een print zou vertalen, zou deze stoer zijn met een gevoel van rust. Freek en ik nemen prachtige herinneringen mee van onze reizen – deze zijn avontuurlijk in combinatie met een gevoel van rust en vrijheid.

Dit zou ik ook in de blouse vertalen. Met hem voelt het echt alsof we samen de wereld aan kunnen.

Of een print met lekker eten erop, wie wil dat nou niet!

Wat is het beste kledingadvies wat je van je moeder hebt ontvangen en geef je Sammie ook wellicht mee?

Laat je niet teveel leiden door mode, maar draag wat bij je past en waarin je je fijn en dus sterk en gelukkig voelt.

Katja presenteert vandaag, op haar verjaardag haar eerste kledinglijn: POM by Katja.

Dus dubbel gefeliciteerd!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Een strakke buik betekent niet automatisch dat je goed in je vel zit. Maar het helpt wel. Wij dachten dat we goed bezig waren, maar met deze fitness- en dieetmythes rekenen wij maar al te graag af.

Wil je een strakke buik: Trainen en diëten

Fitness-expert James Stirling zegt dat er geen ‘geheim’ is voor een sixpack, trainen en gezond eten zijn het devies. Zo doe je dat:

More content below the advertising
  • Krachttraining om spieren te kweken die vet verbranden.
  • Je core trainen om je buik en rugspieren te versterken
  • Meer dagelijkse beweging in je dag stoppen (neem de tram, boodschappen met de fiets etc)
  • Zorg ervoor dat je een calorie-arm dieet volgt, zodat je die sixpack ook daadwerkelijk te zien krijgt.

Als je alleen maar lijnt, word je alleen maar een dunnere versie van jezelf. Als je meer spieren wilt kweken, zal je daar toch echt voor moeten trainen.

Mythe 1: Je moet naar de sportschool

Volgens James kan je prima thuis aan je core werken. Je hebt er in principe geen apparatuur voor nodig, behalve een goed yoga-matje. Sit-ups en crunches kun je gewoon thuis doen. Je kunt dat zwaarder maken door een gewicht op je borst vast te houden terwijl je ze doet.

En op YouTube zijn enorm veel video’s te vinden waarin uitgelegd wordt hoe je op een veilige manier de oefeningen doet.

Mythe 2: Je mag geen koolhydraten meer eten

Als je veel traint, zijn koolhydraten belangrijk voor je spieropbouw. Je kan met een gevarieerd eetpatroon net zo veel resultaat boeken als met een koolhydraat-arm dieet.

Als je te weinig koolhydraten eet, voel je je slap, volgens de fitness-expert, en daardoor wordt het een stuk moeilijker om je dieet en trainingsschema vol te houden.

Mythe 3: Je mag geen suiker en alcohol

Het sociale aspect van uit eten gaan, het plezier wat je daaraan beleeft en jezelf af en toe belonen met iets wat je heel erg lekker vindt, ook al zit er suiker in, vindt Steve geen ramp.

Volgens hem ben je eerder geneigd om je trainingsschema en dieet op te geven als je jezelf alles wat je lekker vindt ontzegt, dan wanneer je jezelf af en toe iets gunt. Maar als gewicht verliezen een doel op zich is, zal je dit wel goed in de gaten moeten houden.

Als je doordeweeks gezond en gebalanceerd eet en op zaterdag een keertje lekker los gaat, is dat echt geen probleem. “Dat hoort bij het leven.”

Mythe 4: Cardio is een must als je abs wilt

Je hoeft heus geen uren op de loopband of fiets om je buikspieren te trainen. Het kán wel helpen bij vetverlies, maar overdrijf het niet. Het risico als je net begint, is dat je heel veel gaat cadiotrainen en weinig calorieën eet. Dan ben je binnen no time opgebrand.

Mythe 5: Je moet streven naar een laag vetpercentage

Onzin, zegt Steve. Je kan niet continu vet blijven verliezen. Gezond en gebalanceerd eten is belangrijk. Vet hoort daar ook bij, ook als je strak in je vel wil zitten.

Te weinig vet kan zelfs invloed hebben op je menstruatie. En je vetverdeling is voor iedereen anders. Het is echt belangrijk om te kijken wat bij jou en jouw lichaamsbouw past

Wat help wel? Een vetarm dieet

Zoals eerder gezegd, als je geen vet kwijt raakt, ga je die getrainde spieren nooit zien. Je hoeft daarvoor heus niet superstreng te diëten, maar let wel op wat je eet.

Het belangrijkste is dat je meer calorieën verbrandt dan dat je eet én dat je voldoende gezonde voedingsstoffen binnen krijgt. Er zijn verschillende apps, bijvoorbeeld die van het voedingscentrum, waar je dat op bij kan houden.

Beeld: unsplash. Bron: cosmopolitan.uk

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in