Het is deze twee weken weer feest voor de tennisfans. Op het heilige gras van Wimbledon wordt weer een stevig potje getennist. En dat doen ze al jaren! Altijd in onberispelijk wit. Ken je deze nog?

Al sinds jaar en dag is de dresscode op Wimbledon wit. En daar wordt nog steeds niet vanaf geweken.

Hier zie je één van de grootste Wimbledonkampioenen Suzanne Lenglen. Zij won het toernooi in 1919, 1920, 1921, 1922, 1923 en 1925. De Française werd door haar landgenoten La Divine (de goddelijke genoemd). En door de foto hieronder, begrijpen wij wel waarom.

Een paar jaar daarna maakte René Lacoste furore op de tennisvelden. Hij won Wimbledon twee keer, maar wordt door ons vooral herinnerd door zijn stijlvolle outfits. Toen nog in lange broek! 

Article continues after the ad

Tijdens de 80'er jaren vochten Björn Borg en John McEnroe een verbeten strijd om de kampioensbeker. McEnroe trok drie keer aan het langste eind.

 

Een bericht gedeeld door USTA (@usta) op

Borg, de rustige van de twee, won daarvoor nog 5 jaar op rij tussen 1976 en 1981. Hij neemt hier de tijd om even op de foto te gaan met een jonge fan... Herken jij 'm?

Het is... Enfant terrible Andre Agassi! Die schudde de tenniswereld behoorlijk op met zijn flamboyante uiterlijk en outfits.

 

Een bericht gedeeld door FC KLÜB (@fcklub) op

Maar ook hij moest aan de dresscode geloven: Wit op Wimbledon.

Lees hier wáárom de dresscode wit is.

En de rest is geschiedenis... ;-)

En herinner je je deze nog? Een jonge Boris Becker die tot het uiterste gaat:

De hegemonie van Pete Sampras tussen 1993 en 2000 wordt slechts door één speler doorbroken in 1996. Door onze eigen Richard Krajicek!

Die finale werd verder gekenmerkt door de vrouwelijke streaker. De eerste ooit op Wimbledon! Krajicek zei daar later over: "Dat moment bevrijdde me in één klap van mijn zenuwen."

Ook de laatste jaren is er weer een duo dat elkaar meerdere keren dwarszit op weg naar het eremetaal. Federer is de onbetwiste graskoning, maar Nadal legt hem regelmatig het vuur aan de schenen.

Van rivaliteit zoals tussen Borg en McEnroe is echter geen sprake. De twee kunnen het goed met elkaar vinden.

Het winnen van Wimbledon is voor tennissers nog steeds één van de grootste dromen.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in