Het is deze twee weken weer feest voor de tennisfans. Op het heilige gras van Wimbledon wordt weer een stevig potje getennist. En dat doen ze al jaren! Altijd in onberispelijk wit. Ken je deze nog?

Al sinds jaar en dag is de dresscode op Wimbledon wit. En daar wordt nog steeds niet vanaf geweken.

Hier zie je één van de grootste Wimbledonkampioenen Suzanne Lenglen. Zij won het toernooi in 1919, 1920, 1921, 1922, 1923 en 1925. De Française werd door haar landgenoten La Divine (de goddelijke genoemd). En door de foto hieronder, begrijpen wij wel waarom.

Een paar jaar daarna maakte René Lacoste furore op de tennisvelden. Hij won Wimbledon twee keer, maar wordt door ons vooral herinnerd door zijn stijlvolle outfits. Toen nog in lange broek! 

Tijdens de 80'er jaren vochten Björn Borg en John McEnroe een verbeten strijd om de kampioensbeker. McEnroe trok drie keer aan het langste eind.

 

Een bericht gedeeld door USTA (@usta) op

Borg, de rustige van de twee, won daarvoor nog 5 jaar op rij tussen 1976 en 1981. Hij neemt hier de tijd om even op de foto te gaan met een jonge fan... Herken jij 'm?

Het is... Enfant terrible Andre Agassi! Die schudde de tenniswereld behoorlijk op met zijn flamboyante uiterlijk en outfits.

 

Een bericht gedeeld door FC KLÜB (@fcklub) op

Maar ook hij moest aan de dresscode geloven: Wit op Wimbledon.

Lees hier wáárom de dresscode wit is.

En de rest is geschiedenis... ;-)

En herinner je je deze nog? Een jonge Boris Becker die tot het uiterste gaat:

De hegemonie van Pete Sampras tussen 1993 en 2000 wordt slechts door één speler doorbroken in 1996. Door onze eigen Richard Krajicek!

Die finale werd verder gekenmerkt door de vrouwelijke streaker. De eerste ooit op Wimbledon! Krajicek zei daar later over: "Dat moment bevrijdde me in één klap van mijn zenuwen."

Ook de laatste jaren is er weer een duo dat elkaar meerdere keren dwarszit op weg naar het eremetaal. Federer is de onbetwiste graskoning, maar Nadal legt hem regelmatig het vuur aan de schenen.

Van rivaliteit zoals tussen Borg en McEnroe is echter geen sprake. De twee kunnen het goed met elkaar vinden.

Het winnen van Wimbledon is voor tennissers nog steeds één van de grootste dromen.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in