Het is deze twee weken weer feest voor de tennisfans. Op het heilige gras van Wimbledon wordt weer een stevig potje getennist. En dat doen ze al jaren! Altijd in onberispelijk wit. Ken je deze nog?

Al sinds jaar en dag is de dresscode op Wimbledon wit. En daar wordt nog steeds niet vanaf geweken.

Hier zie je één van de grootste Wimbledonkampioenen Suzanne Lenglen. Zij won het toernooi in 1919, 1920, 1921, 1922, 1923 en 1925. De Française werd door haar landgenoten La Divine (de goddelijke genoemd). En door de foto hieronder, begrijpen wij wel waarom.

Een paar jaar daarna maakte René Lacoste furore op de tennisvelden. Hij won Wimbledon twee keer, maar wordt door ons vooral herinnerd door zijn stijlvolle outfits. Toen nog in lange broek! 

Tijdens de 80'er jaren vochten Björn Borg en John McEnroe een verbeten strijd om de kampioensbeker. McEnroe trok drie keer aan het langste eind.

 

Een bericht gedeeld door USTA (@usta) op

Borg, de rustige van de twee, won daarvoor nog 5 jaar op rij tussen 1976 en 1981. Hij neemt hier de tijd om even op de foto te gaan met een jonge fan... Herken jij 'm?

Het is... Enfant terrible Andre Agassi! Die schudde de tenniswereld behoorlijk op met zijn flamboyante uiterlijk en outfits.

 

Een bericht gedeeld door FC KLÜB (@fcklub) op

Maar ook hij moest aan de dresscode geloven: Wit op Wimbledon.

Lees hier wáárom de dresscode wit is.

En de rest is geschiedenis... ;-)

En herinner je je deze nog? Een jonge Boris Becker die tot het uiterste gaat:

De hegemonie van Pete Sampras tussen 1993 en 2000 wordt slechts door één speler doorbroken in 1996. Door onze eigen Richard Krajicek!

Die finale werd verder gekenmerkt door de vrouwelijke streaker. De eerste ooit op Wimbledon! Krajicek zei daar later over: "Dat moment bevrijdde me in één klap van mijn zenuwen."

Ook de laatste jaren is er weer een duo dat elkaar meerdere keren dwarszit op weg naar het eremetaal. Federer is de onbetwiste graskoning, maar Nadal legt hem regelmatig het vuur aan de schenen.

Van rivaliteit zoals tussen Borg en McEnroe is echter geen sprake. De twee kunnen het goed met elkaar vinden.

Het winnen van Wimbledon is voor tennissers nog steeds één van de grootste dromen.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

RTL Boulevard gezien? Daarin zag je dat Daphne Deckers het éérste exemplaar kreeg overhandigd van de nieuwe Nouveau. En er was taart natuurlijk, want Daphne is een kakelverse vijftiger sinds ze dit weekend Sarah zag. 

Het nieuwe gezicht van 50+

‘Hoe is het mogelijk dat de grootste bevolkingsgroep van Nederland zo goed als onzichtbaar is?’ vraagt Nouveau's hoofdredacteur Claudia Straatmans zich verwonderd af.

‘Vijftigplussers vormen een enorm invloedrijke groep en staan middenin het leven. In onze nieuwe AGELESS-editie krijgen ze een gezicht én de eer die hun toekomt.’

Gouden generatie

De vrouw die deze lichting het best vertegenwoordigt, is Daphne Deckers: ‘De verpersoonlijking van fit, sprankelend en inhoud met esprit. Op 10 november werd ze zelf vijftig jaar, als cadeau geven we haar de vrije hand als gasthoofdredacteur van de AGELESS-editie.’

In het blad laat Daphne zien dat de vijftiger van nu in niets lijkt op haar ouders op die leeftijd. Ze hebben veel aandacht voor gezond zijn en blijven, maken individualistische keuzes, ze gaan prat op uiterlijke verzorging en een eigen stijl, ze combineren werk, gezin en relaties met de nodige verplichtingen en ze gaan gemiddeld nog zeker dertig jaar mee.

Interview met Prinses Laurentien

Daphne gaat in gesprek met prinses Laurentien over hun gouden generatie, daarnaast komen in de AGELESS-editie bekende zestigers, zeventigers en tachtigers aan het woord over ‘jezelf leeftijdloos voelen’.

‘Ik ga proberen de komende vijftig jaar nieuwsgierig te blijven. Niet denken dat je het allemaal wel weet, er is altijd iets nieuws te leren.’

Relatiegeheimen met Richard

Ook bijzonder, Daphne verleidde haar man Richard Krajicek tot een bijzonder dubbelinterview in Nouveau's relatiegeheimen.

De nieuwste Nouveau ligt morgen al bij de abonnees op de mat. Wil je er voortaan ook als eerste bij zijn? Abonneer je dan hier

Vanaf donderdag ligt de Nouveau met Daphne Deckers als gasthoofdredacteur in de winkel. Komt dat zien!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Vandaag werd de allernieuwste Nouveau, met op de cover gasthoofdredacteur Daphne Deckers, officieel overhandigd aan deze ravissante vijftiger. Kijk vanavond om 18:30 naar RTL Boulevard!

Hoofdredacteur Claudia presenteerde een feestelijke taart met daarop de cover van Daphne die dit weekend 50 werd.

In RTL Boulevard vertelt ze vanavond álles over 50 worden, haar verjaardagsfeest, het bijzondere cadeau van Richard en het optreden van dochter Emma.

Natúúrlijk doet Daphne ook, letterlijk, een boekje open over deze speciale Nouveau waarin ze onder andere haar relatiegeheimen met Richard deelt, de mode showt en een uitzonderlijk gesprek heeft met generatiegenote Prinses Laurentien.

Kijken dus, vanavond, om 18:30, RTL 4.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in