Het is deze twee weken weer feest voor de tennisfans. Op het heilige gras van Wimbledon wordt weer een stevig potje getennist. En dat doen ze al jaren! Altijd in onberispelijk wit. Ken je deze nog?

Al sinds jaar en dag is de dresscode op Wimbledon wit. En daar wordt nog steeds niet vanaf geweken.

Hier zie je één van de grootste Wimbledonkampioenen Suzanne Lenglen. Zij won het toernooi in 1919, 1920, 1921, 1922, 1923 en 1925. De Française werd door haar landgenoten La Divine (de goddelijke genoemd). En door de foto hieronder, begrijpen wij wel waarom.

Een paar jaar daarna maakte René Lacoste furore op de tennisvelden. Hij won Wimbledon twee keer, maar wordt door ons vooral herinnerd door zijn stijlvolle outfits. Toen nog in lange broek! 

Tijdens de 80'er jaren vochten Björn Borg en John McEnroe een verbeten strijd om de kampioensbeker. McEnroe trok drie keer aan het langste eind.

 

Een bericht gedeeld door USTA (@usta) op

Borg, de rustige van de twee, won daarvoor nog 5 jaar op rij tussen 1976 en 1981. Hij neemt hier de tijd om even op de foto te gaan met een jonge fan... Herken jij 'm?

Het is... Enfant terrible Andre Agassi! Die schudde de tenniswereld behoorlijk op met zijn flamboyante uiterlijk en outfits.

 

Een bericht gedeeld door FC KLÜB (@fcklub) op

Maar ook hij moest aan de dresscode geloven: Wit op Wimbledon.

Lees hier wáárom de dresscode wit is.

En de rest is geschiedenis... ;-)

En herinner je je deze nog? Een jonge Boris Becker die tot het uiterste gaat:

De hegemonie van Pete Sampras tussen 1993 en 2000 wordt slechts door één speler doorbroken in 1996. Door onze eigen Richard Krajicek!

Die finale werd verder gekenmerkt door de vrouwelijke streaker. De eerste ooit op Wimbledon! Krajicek zei daar later over: "Dat moment bevrijdde me in één klap van mijn zenuwen."

Ook de laatste jaren is er weer een duo dat elkaar meerdere keren dwarszit op weg naar het eremetaal. Federer is de onbetwiste graskoning, maar Nadal legt hem regelmatig het vuur aan de schenen.

Van rivaliteit zoals tussen Borg en McEnroe is echter geen sprake. De twee kunnen het goed met elkaar vinden.

Het winnen van Wimbledon is voor tennissers nog steeds één van de grootste dromen.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Natúúrlijk worden we blij van de zon in een goed glas rosé of een fles bubbels bij het water. Maar we zijn ook al tijden op zoek naar een goed, alcoholvrij alternatief. Beter voor je lijf en vaak ook met wat minder suikers. Daardoor is een laag alcohol-promillage ook voor de calorieën interessant. Vandaar dat NoLo (No alcohol, Low alcohol) dé terrastrend van deze zomer is. En laat daar nou een heel lekker drankje bij passen.

Tess Posthumus is al jaren één van 's werelds beste bartenders en in haar cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam proef je 24 en 25 juli tussen 17:00 en 00:00 cocktails met de alcoholvrije 'spirit' Seedlip.

En behalve dat het lekker is, ziet de fles er ook prachtig uit, dat maakt het toch net iets aantrekkelijker. Tussen de gins en likeuren, slaat 'ie geen slecht figuur.

Je proeft smaken á la Gin & Tonic en een goede Manhattan, maar dan zonder alcohol. Dan is het ook geen probleem dat het op een doordeweekse avond is, want de volgende dag ben je weer zo fris als een hoentje.

We zijn benieuwd!

Beeld: Flying Dutchman Cocktails

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Eindelijk is het zover. Het briljante baken van stijl op de Amsterdamse Dam is weer open. Gassan werd helemaal gerenoveerd en het resultaat mag er zijn!

Om de heropening te vieren, is het heel deze week feest. En daar kan jij van profiteren.

Tot en met 24 juli kun je bij Gassan Dam Square gratis je juwelen laten schoonmaken. En als je wilt, kijken ze ook je horloge nog even na.

En als je er dan toch bent, vergaap je dan aan de nieuwe collecties en diamanten van onder andere Rolex, Chopard, Cartier en natuurlijk Gassan 121.

www.gassan.com

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in