Het is deze twee weken weer feest voor de tennisfans. Op het heilige gras van Wimbledon wordt weer een stevig potje getennist. En dat doen ze al jaren! Altijd in onberispelijk wit. Ken je deze nog?

Al sinds jaar en dag is de dresscode op Wimbledon wit. En daar wordt nog steeds niet vanaf geweken.

More content below the advertising

Hier zie je één van de grootste Wimbledonkampioenen Suzanne Lenglen. Zij won het toernooi in 1919, 1920, 1921, 1922, 1923 en 1925. De Française werd door haar landgenoten La Divine (de goddelijke genoemd). En door de foto hieronder, begrijpen wij wel waarom.

Een paar jaar daarna maakte René Lacoste furore op de tennisvelden. Hij won Wimbledon twee keer, maar wordt door ons vooral herinnerd door zijn stijlvolle outfits. Toen nog in lange broek! 

Tijdens de 80'er jaren vochten Björn Borg en John McEnroe een verbeten strijd om de kampioensbeker. McEnroe trok drie keer aan het langste eind.

 

Een bericht gedeeld door USTA (@usta) op

Borg, de rustige van de twee, won daarvoor nog 5 jaar op rij tussen 1976 en 1981. Hij neemt hier de tijd om even op de foto te gaan met een jonge fan... Herken jij 'm?

Het is... Enfant terrible Andre Agassi! Die schudde de tenniswereld behoorlijk op met zijn flamboyante uiterlijk en outfits.

 

Een bericht gedeeld door FC KLÜB (@fcklub) op

Maar ook hij moest aan de dresscode geloven: Wit op Wimbledon.

Lees hier wáárom de dresscode wit is.

En de rest is geschiedenis... ;-)

En herinner je je deze nog? Een jonge Boris Becker die tot het uiterste gaat:

De hegemonie van Pete Sampras tussen 1993 en 2000 wordt slechts door één speler doorbroken in 1996. Door onze eigen Richard Krajicek!

Die finale werd verder gekenmerkt door de vrouwelijke streaker. De eerste ooit op Wimbledon! Krajicek zei daar later over: "Dat moment bevrijdde me in één klap van mijn zenuwen."

Ook de laatste jaren is er weer een duo dat elkaar meerdere keren dwarszit op weg naar het eremetaal. Federer is de onbetwiste graskoning, maar Nadal legt hem regelmatig het vuur aan de schenen.

Van rivaliteit zoals tussen Borg en McEnroe is echter geen sprake. De twee kunnen het goed met elkaar vinden.

Het winnen van Wimbledon is voor tennissers nog steeds één van de grootste dromen.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Één van Máxima's favoriete designers heeft zelf ook een lijstje favoriete vrouwen. In Nouveau vertelde hij honderduit over zijn moeder, oma en Madonna, maar er kwam nog iemand uit de hoge hoed: actrice Bianca Krijgsman, die op zondagavond weer te zien in haar glansrol van Nancy in De Luizenmoeder.

Claes: ‘Al heel vroeg ben ik verliefd geworden op het cabaret-duo Plien en Bianca. Ik keek altijd naar hun tv-shows en als ze optraden in de Kleine Komedie was ik de eerste die kaartjes kocht. Vrouwen die ik heel hoog had zitten. Pas later ontdekte ik dat Bianca ook in serieuze films speelt.

More content below the advertising

"Claes, ik heb een jurk nodig"

In 2014 nam ze out of the blue contact met mij op. “Hoi Claes, ik ben genomineerd voor een Emmy en ik heb een jurk nodig voor het festival. Ik vind je werk zo mooi, kunnen we praten?” Wat een eer, dat iemand die ik zo bewonder, mijn werk kent en het mooi vindt.

Dus ik zei: “Natuurlijk, kom maar langs.” 

Kers op de taart

Ik vind haar supergetalenteerd, heel grappig en – zoals bleek – ook nog eens heel aardig. Een couturestuk maken voor een écht mens, is sowieso iets anders dan voor modellen op de catwalk.

Bij de uitreiking van de Emmy was ik op zakenreis in Hongkong. Ik kreeg een app van haar: ”Claes, ik heb gewonnen!” Voor mij de kers op de taart, een heel dierbaar hoogtepunt in m’n carrière, omdat ik zo veel respect heb voor haar.’

Vanavond zie je Bianca Krijgsman weer in een héél andere outfit als Nancy in De Luizenmoeder.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Chantal Janzen wordt vandaag 40, dat vinden wij van Nouveau die stijlvolle 40+ vrouwen omarmen natuurlijk alleen maar topnieuws. Vriend Leco van Zadelhoff feliciteerde haar vanochtend al op ludieke wijze:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve @chantaljanzen.official .... van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! #loveyoutothemoonandback

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook) op

Nou, zo ziet deze stralende veertiger er voorlopig nog niet uit. Gefeliciteerd Chantal!

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in