Duizenden mensen zeggen niet meer zonder te kunnen, als je kijkt naar alle selfies die ze met hun #celleryjuice op Instagram posten. De vraag is alleen waar ze precies in geloven.

Wat kun je 's ochtends het best al eerste drinken? Water, zou je denken. Of koffie. Of thee. Maar nee, in 2019 drinken sommige mensen meteen na het wakker worden een halve liter selderijsap. Ze krijgen extra punten als ze ook nog een foto van het bleekgroene drankje op Instagram zetten. 

Article continues after the ad

Party!

Kijk maar eens bij #celeryjuice en je zult duizenden jong en minder jonge healthy people zien die elke ochtend met hun drankje poseren. 'It’s my 100th day of celery juice! partayyyy!!' staat er in hoofdletters bij een selfie. 'Elke ochtend selderijsap drinken is de grootste game changer geweest voor mijn huid, spijsvertering en hydratatie.' 

Gwyneth & Kim

Met dank aan de promotie van onder anderen Kim Kardashian and Gwyneth Paltrow, is selderijsap in de eerste helft van dit jaar geëxplodeerd als een trend die de drinkers ervan totale wellness belooft en een wonderbaarlijk einde aan elke kwaal waar ze maar last van hebben. Dat komt door een man die zichzelf het Medical Medium noemt en die informatie ontvangt van een 'spirit' die decennia voorloopt op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar chronische ziektes.

Gewoon selderijsap

Selderijsap is de perfecte trend voor 20019: een beetje vaag deugdzaam en instagrammable. Is het ook echt gezond? Het is niet niet gezond. Wat het precies voor je doet? Wie weet! Het belangrijkste is dat het goed staat. Rondlopen met een flesje selderijsap ziet er hip uit. Om het te kunnen drinken heb je thuis een juicer nodig of je moet in de buurt van zo'n trendy sapbar wonen, waar je het voor veel geld kunt kopen. Het is de perfecte aanvulling op de early-morning, no-makeup selfie, waarmee je ook laat zien dat je heel authentiek bezig bent. 

Is selderijsap lekker? Er zijn mensen die vinden dat het net nat gras is. Maar smaken verschillen natuurlijk. 

Bron: Vanity Fair

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in