Aperol Spritz
Aperol Spritz

Voor wie eens iets anders wil dan een G&T of Margarita: 5 zomercocktails om stylish mee op het terras te zitten.  

Drinks International, het vakblad van de 'Liquid Chefs' die goddelijke cocktails mixen, kwam na onderzoek onder de leden tot de conclusie dat de mixen voor zomer 2019 fris en licht zijn. Pretentieuze kunstjes met gerookt droogijs zijn een beetje passé en ook pogingen om cocktails gezond te maken zijn er niet meer bij. De trend is vooral klassiek met een nieuwe twist. Welke gaat het worden?

1 Aperol Spritz

Article continues after the ad

De ultieme guilty pleasure van elk terras: koud, een beetje fout en o-zo lekker wegdrinkend. Mix van Aperol bitter, prosecco en bruisend mineraalwater en eigenlijk heel vintage chic: Aperol Spritz was een enorme hit in de jaren vijftig.

2 Negroni

Deze mix van gin, rode vermout en Campari was een persoonlijke favoriet van Jackie O en maakt deze zomer een indrukwekkende comeback.

3 Moscow Mule

De opvolger van de Mojito, mede dankzij zijn fotogenieke uitstraling. De Moscow Mule dient te worden geserveerd in een koperen mok en wordt gemaakt van wodka, pittig gemberbier, limoensap en munt. Hit op Instagram in 3, 2, 1…

4 Whiskey Sour

Bourbon, citroensap, suiker en voor de proteïnelovers onder ons een laagje opgeschuimd eiwit.

5 Daiquiri

Onverslaanbaar in de zomer: met de basis van witte rum, siroop en limoensap kunnen talloze fruitvariaties worden gemaakt, Banana en Strawberry Daiquiri voorop.

Foto's © iStock  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in