Wij zijn dól op sieraden. Sommige mensen geloven dat edelstenen wat extra kracht bevatten. En als je de specifieke edelsteen koppelt aan het Sterrenbeeld dat daarbij past, heb je een mooi talisman. Én een goed excuus om weer eens een nieuw glimmertje aan te schaffen. Dit zijn ze:

Ram

Kleur: rood

Robijn geeft energie en stimuleert je avontuurzin en optimisme. Bovendien activeert de Robijn je spirituele kant en vergroot die jouw reeds aanwezige rechtvaardigheidsgevoel.

De Granaat helpt je je plannen ook echt te verwezenlijken, iets wat een Ram vaak lastig vindt. Ook helpt deze steen jou om je sterke seksuele energie in evenwicht te brengen met de liefde van het hart.

Stier

Kleur: groen

De Smaragd is de steen van voorspoed, die het hart letterlijk en figuurlijk versterkt en de liefde stimuleert. Aventurijn stimuleert genezing na ziekte of operaties en werkt als geluksteen in lastige situaties.

Tweeling

Kleur: meerdere 

De Agaat, en dan met name de Blue Lace Agaat, maakt dat anderen je beter zullen begrijpen. De steen voor dichters en schrijvers, Apatiet, vergroot je inzicht in spirituele zaken.

En met Bergkristal onder je kussen worden je dromen helderder. Bovendien werkt deze steen zuiverend en versterkt hij de energie van andere stenen.

Kreeft

Kleur: wit, iriserend

De Maansteen (huwelijkssteen in India) staat symbool voor vruchtbaarheid en harmonie. De Regenboogmaansteen stimuleert levensvreugde en beschermt tegen negativiteit. De parel helpt oud zeer los te laten en een gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen te vergroten. 

Leeuw

Kleur: geel, goud

Citrien vergroot het zelfvertrouwen, stimuleert inzicht en helder denken. Diamant versterkt emoties en extra moed bij het zoeken naar positieve oplossingen.     

Maagd

Kleur: wit, diverse kleuren

Jade/Nefriet heeft vele kleuren. Vooral groene Jade is de steen van overvloed met sterk helende werking. Blauw helpt vooral bij stress. Witte Opaal zuivert, Roze Opaal herstelt oude pijn, Blauwe Opaal gaat gepieker tegen.

Weegschaal

Kleur: roze

Rozenkwarts is dé steen van vriendschap, liefde en harmonie. Het geeft kracht bij een gebroken hart en stimuleert de innerlijke balans. Goed om als steen of sieraad bij je dragen.

Roze Toermalijn kalmeert bij oud zeer en stelt je open voor (een nieuwe) liefde. Onder je kussen laat het je rustiger slapen.

Schorpioen

Kleur: rood, oranje-bruin

Rode Jaspis stimuleert je seksuele energie en is goed voor het geheugen en algehele gezondheid van de Schorpioen. Hij werkt langzaam, maar de werking is wel blijvend. Carneool/Kornalijn helpt je om knopen door te hakken en activeert je levenskracht.

Boogschutter

Kleur: blauw

Sodaliet is een goede hulp bij zakelijke projecten en vergroot je intuïtie en doorzettingsvermogen. Lapis Lazuli stimuleert je intellectuele vermogens en is daarmee een goede steen voor schrijvers en leraren.

Turkoois is een beschermende, geneeskrachtig steen voor keel en longen. Kan helpen bij slaapproblemen en angstige dromen.

Steenbok

Kleur: zwart, bruin

Zwarte parels geven je de vriendelijke chique uitstraling die bij je past. Daarbij geven ze moed om naast het vertrouwde het nieuwe aan te gaan. Rookkwarts beschermt tegen negatieve energie uit de omgeving en is een goede hulp bij het maken van een carrière.

Waterman

Kleur: paars

Fluoriet is een aparte steen met meerdere kleuren. Hij heeft een reinigende werking, stimuleert spiritualiteit en vergroot de mentale kracht die nodig is om betere keuzes te maken.

Amethist kalmeert, helpt om van verslavingen af te komen, stimuleert spiritualiteit, zuivert je omgeving en ondersteunt je fysieke gezondheid als je er eentje bij je draagt.

Vissen

Kleur: blauw

Saffier heeft meerdere kleuren, maar de blauwe vergroot zowel het spirituele inzicht als orde en discipline. Bovendien helpt hij je minder beïnvloedbaar te zijn.

Aquamarijn kan bescherming bieden bij allergische reacties en geeft kracht en vitaliteit. Deze steen werd vroeger door zeelieden gebruikt om ongeluk te voorkomen.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Ben je zelf helemaal dol op kerst of heb je iemand in je omgeving die maar geen genoeg kan krijgen van deze tijd van het jaar? Hier 7 kleine (en wat grotere) cadeau's voor kerstfanaten.

1. Badbubbels

Wat een heerlijk feestelijk bubbelpakketje van Molton Brown. De Bath Gift Set kost € 55, maar de Festive Baubles heb je al voor € 12,-.

2. Kersttasje

Hohoho! Wij zijn helemaal verliefd op deze leren kerst-tas van Coccinelle (€ 198). Hij is er ook in het blauw en groen, maar wij gaan voor de rode! De opbrengst van de verkoop gaat naar Save The Children. Kijk, daar worden we dubbel zo blij van. 

3. Parfum in kerstkorset

De iconische flacon van Jean Paul Gaultier (€ 100,95)/100 ml) draagt voor de feestdagen een kerstkorsetje. Dat wil je toch hebben?! 

4. Kolibrie

Elk jaar kijken we weer uit naar de kerstafdeling van de Bijenkorf. Dit jaar brengt het warenhuis een grote, eigen collectie kerstballen, waaronder deze schattige kolibrie (€ 11,95). 

5. Rode laarsjes

Wij gebruiken kerst gewoon als goed excuus om deze fijne glanzende enkellaarsjes van Alexandre Vauthier (€ 690) aan te (laten) schaffen.

6. Collectors Red

Chanel heeft hun No5 in een Collector Red Edition-jasje gestoken en dat ziet er prachtig uit. (€ 137,72/100 ml)

7. De ultieme kersttrui

Die afgrijselijk lelijke en daardoor bijna weer mooie kersttruien laten wij even voor wat ze zijn. Wij gaan liever voor dit pareltje van Twinset (€ 199).

Deze stijlvolle Nouveautés kerstitems staan allemaal in de nieuwste Nouveau. Daar vind je nog veel meer (cadeau-)inspiratie op mode, beauty en woongebied. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De laatste jaren is deze vorm van feestelijk dineren echt in opkomst. En hoewel je ons gerust wakker mag maken voor een fijn diner of souper, is er wel wat te zeggen voor zo'n 'lopend diner'. 

Zeker bij grotere gezelschappen is een walking dinner een aanrader. Je gasten kunnen zich vrij bewegen en zo meerdere mensen spreken en jij ook. Met de goede voorbereiding kun jij je helemaal richten op de gastvrijheid tijdens de avond.

1. Cateraar

Tenzij je echt ster in de keuken bent, adviseren wij om bij groepen van meer dan 10 personen voor een cateraar of traiteur te kiezen. Laat het koken lekker over aan de professionals en richt je helemaal op je gasten.

2. Assortiment

Zorg voor een divers assortiment en vraag bij je uitnodiging aan je gasten om allergieën te melden. Voldoende keuze in vis-, vlees en vegetarische gerechtjes komt de sfeer ten goede.

3. Soort gerechten 

Kies voor kleine porties en goed te hanteren gerechtjes, niemand zit te wachten op een gerecht dat moeilijk te eten is en risico geeft op gerommel of vlekken.

4. Signature cocktail

Laat behalve bubbels, wijn, bier en fris ook een signature cocktail serveren, exclusief voor de avond met een knipoog naar een eventueel thema. Dat soort details blijven de gasten bij.

5. Soort tafels

Plaats zowel zittafels als statafels. Bij een walking dinner vinden sommige mensen het prettig om een hapje staand aan een tafel te nuttigen, terwijl andere mensen daar juist helemáál niet van houden en hun gerecht gewoon zittend willen eten.

Zeker als het een gerechtje is dat je moet snijden, is het prettig als je gasten dit niet onhandig met één hand hoeven te doen.

6. Verschil tussen walking dinner en buffet

Bij een buffet zijn de gerechten over het algemeen iets groter en eten mensen zittend aan tafel. Bij een walking dinner zouden de gerechtjes allemaal heel handzaam en makkelijk uit een hand te eten moeten zijn. Denk aan canapé's, blini's en sushi bijvoorbeeld.

7. De ruimte

Zorg voor voldoende tafels en spreiding van de gasten, want niemand wil hutjemutje op zijn buurman of buurvrouw iets eten. Dat zorgt ook voor onhandig gedoe met glazen en borden in dezelfde hand of gasten die elkaar aanstoten.

Door de plaatsing van je tafels en het spelen met gordijnen als natuurlijke 'muren' om een ruimte desgewenst groter of kleiner kan maken, is een aanrader. Of plaats pas extra tafels bij als het was drukker wordt zodat je goed zicht houdt op de verdeling en de ruimte.

Als je met een goede cateraar werkt, worden je veel van dit soort zorgen uit handen genomen, maar evengoed is het een goede checklist om voor te bespreken zodat je op de avond zelf niet verrast wordt.

Veel plezier!

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in