Wij zijn dól op sieraden. Sommige mensen geloven dat edelstenen wat extra kracht bevatten. En als je de specifieke edelsteen koppelt aan het Sterrenbeeld dat daarbij past, heb je een mooi talisman. Én een goed excuus om weer eens een nieuw glimmertje aan te schaffen. Dit zijn ze:

Ram

Kleur: rood

More content below the advertising

Robijn geeft energie en stimuleert je avontuurzin en optimisme. Bovendien activeert de Robijn je spirituele kant en vergroot die jouw reeds aanwezige rechtvaardigheidsgevoel.

De Granaat helpt je je plannen ook echt te verwezenlijken, iets wat een Ram vaak lastig vindt. Ook helpt deze steen jou om je sterke seksuele energie in evenwicht te brengen met de liefde van het hart.

Stier

Kleur: groen

De Smaragd is de steen van voorspoed, die het hart letterlijk en figuurlijk versterkt en de liefde stimuleert. Aventurijn stimuleert genezing na ziekte of operaties en werkt als geluksteen in lastige situaties.

Tweeling

Kleur: meerdere 

De Agaat, en dan met name de Blue Lace Agaat, maakt dat anderen je beter zullen begrijpen. De steen voor dichters en schrijvers, Apatiet, vergroot je inzicht in spirituele zaken.

En met Bergkristal onder je kussen worden je dromen helderder. Bovendien werkt deze steen zuiverend en versterkt hij de energie van andere stenen.

Kreeft

Kleur: wit, iriserend

De Maansteen (huwelijkssteen in India) staat symbool voor vruchtbaarheid en harmonie. De Regenboogmaansteen stimuleert levensvreugde en beschermt tegen negativiteit. De parel helpt oud zeer los te laten en een gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen te vergroten. 

Leeuw

Kleur: geel, goud

Citrien vergroot het zelfvertrouwen, stimuleert inzicht en helder denken. Diamant versterkt emoties en extra moed bij het zoeken naar positieve oplossingen.     

Maagd

Kleur: wit, diverse kleuren

Jade/Nefriet heeft vele kleuren. Vooral groene Jade is de steen van overvloed met sterk helende werking. Blauw helpt vooral bij stress. Witte Opaal zuivert, Roze Opaal herstelt oude pijn, Blauwe Opaal gaat gepieker tegen.

Weegschaal

Kleur: roze

Rozenkwarts is dé steen van vriendschap, liefde en harmonie. Het geeft kracht bij een gebroken hart en stimuleert de innerlijke balans. Goed om als steen of sieraad bij je dragen.

Roze Toermalijn kalmeert bij oud zeer en stelt je open voor (een nieuwe) liefde. Onder je kussen laat het je rustiger slapen.

Schorpioen

Kleur: rood, oranje-bruin

Rode Jaspis stimuleert je seksuele energie en is goed voor het geheugen en algehele gezondheid van de Schorpioen. Hij werkt langzaam, maar de werking is wel blijvend. Carneool/Kornalijn helpt je om knopen door te hakken en activeert je levenskracht.

Boogschutter

Kleur: blauw

Sodaliet is een goede hulp bij zakelijke projecten en vergroot je intuïtie en doorzettingsvermogen. Lapis Lazuli stimuleert je intellectuele vermogens en is daarmee een goede steen voor schrijvers en leraren.

Turkoois is een beschermende, geneeskrachtig steen voor keel en longen. Kan helpen bij slaapproblemen en angstige dromen.

Steenbok

Kleur: zwart, bruin

Zwarte parels geven je de vriendelijke chique uitstraling die bij je past. Daarbij geven ze moed om naast het vertrouwde het nieuwe aan te gaan. Rookkwarts beschermt tegen negatieve energie uit de omgeving en is een goede hulp bij het maken van een carrière.

Waterman

Kleur: paars

Fluoriet is een aparte steen met meerdere kleuren. Hij heeft een reinigende werking, stimuleert spiritualiteit en vergroot de mentale kracht die nodig is om betere keuzes te maken.

Amethist kalmeert, helpt om van verslavingen af te komen, stimuleert spiritualiteit, zuivert je omgeving en ondersteunt je fysieke gezondheid als je er eentje bij je draagt.

Vissen

Kleur: blauw

Saffier heeft meerdere kleuren, maar de blauwe vergroot zowel het spirituele inzicht als orde en discipline. Bovendien helpt hij je minder beïnvloedbaar te zijn.

Aquamarijn kan bescherming bieden bij allergische reacties en geeft kracht en vitaliteit. Deze steen werd vroeger door zeelieden gebruikt om ongeluk te voorkomen.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Weet je nog, die heerlijke romantische komedie waarin Julia Roberts verliefd is op haar beste vriend, die op zijn beurt dolverliefd is op zijn verloofde (Cameron Diaz). Julia en haar heerlijke gay-sidekick proberen een stokje te steken voor die ceremonie...

Dit was de filmposter en zo zagen de acteurs eruit.

More content below the advertising

Het happy couple gespeeld door Cameron Diaz en Dermot Mulrony.

En het vileine tweetal die de boel proberen te verstieren: Julia Roberts en Rupert Everett

Voor Entertainment Weekly werd de cast na 22 jaar (auw) weer herenigd en dat levert leuke plaatjes op. Gelukkig is fotograaf Ruven Afanador de rotste niet en deelde hij er een paar.

Hij begint met een behind the scenes...

En hier komen de acteurs in beeld.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

Hier het suikerzoete viertal!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

En de uiteindelijke cover:

Zo goed gelukt! We hebben spontaan zin om de film weer eens te kijken!

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het lijkt nog de dág van gisteren dat we voor het eerst kennismaakten met Katja Schuurman in haar rol van Jessica in Goede Tijden Slechte Tijden. Houd je vast, dat was 1994. Katja was toen 19! Vandaag blaast deze prachtige powervrouw 44 kaarsjes uit. We vroegen haar naar 

Welke reis is je zelf het meest bijgebleven en waarom?

More content below the advertising

Curaçao, omdat mijn moeder daar vandaan komt en we vroeger eens in de paar jaar mijn opa en oma daar opzochten. Andere jaren gingen we naar Frankrijk of Spanje, dus op Curaçao ging er een nieuwe wereld voor me open. Die van bbq-en op het strand, met een jeep crossen langs reuzecactussen en de wilde zee bij Boca Tabla, en uren luieren op de porch.

Op welke plek, voel je je het meest gelukkig?

In de natuur. Het liefst zonnig en ruig. De zee maakt me het meest gelukkig. Een van mijn lievelingslanden is dan ook Costa Rica; brede woeste stranden direct grenzend aan een prachtig regenwoud en dan te paard!

Jij en Freek hebben ook veel mooie reizen en herinneringen samen, stel je zou een print ontwerpen die een herinnering van één van jullie reizen omschrijft, hoe ziet dit eruit en kun je er iets over vertellen?

Als ik de herinneringen van Freek en mij in een print zou vertalen, zou deze stoer zijn met een gevoel van rust. Freek en ik nemen prachtige herinneringen mee van onze reizen – deze zijn avontuurlijk in combinatie met een gevoel van rust en vrijheid.

Dit zou ik ook in de blouse vertalen. Met hem voelt het echt alsof we samen de wereld aan kunnen.

Of een print met lekker eten erop, wie wil dat nou niet!

Wat is het beste kledingadvies wat je van je moeder hebt ontvangen en geef je Sammie ook wellicht mee?

Laat je niet teveel leiden door mode, maar draag wat bij je past en waarin je je fijn en dus sterk en gelukkig voelt.

Katja presenteert vandaag, op haar verjaardag haar eerste kledinglijn: POM by Katja.

Dus dubbel gefeliciteerd!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in