Wij zijn dól op sieraden. Sommige mensen geloven dat edelstenen wat extra kracht bevatten. En als je de specifieke edelsteen koppelt aan het Sterrenbeeld dat daarbij past, heb je een mooi talisman. Én een goed excuus om weer eens een nieuw glimmertje aan te schaffen. Dit zijn ze:

Ram

Kleur: rood

Robijn geeft energie en stimuleert je avontuurzin en optimisme. Bovendien activeert de Robijn je spirituele kant en vergroot die jouw reeds aanwezige rechtvaardigheidsgevoel.

De Granaat helpt je je plannen ook echt te verwezenlijken, iets wat een Ram vaak lastig vindt. Ook helpt deze steen jou om je sterke seksuele energie in evenwicht te brengen met de liefde van het hart.

Stier

Kleur: groen

De Smaragd is de steen van voorspoed, die het hart letterlijk en figuurlijk versterkt en de liefde stimuleert. Aventurijn stimuleert genezing na ziekte of operaties en werkt als geluksteen in lastige situaties.

Tweeling

Kleur: meerdere 

De Agaat, en dan met name de Blue Lace Agaat, maakt dat anderen je beter zullen begrijpen. De steen voor dichters en schrijvers, Apatiet, vergroot je inzicht in spirituele zaken.

En met Bergkristal onder je kussen worden je dromen helderder. Bovendien werkt deze steen zuiverend en versterkt hij de energie van andere stenen.

Kreeft

Kleur: wit, iriserend

De Maansteen (huwelijkssteen in India) staat symbool voor vruchtbaarheid en harmonie. De Regenboogmaansteen stimuleert levensvreugde en beschermt tegen negativiteit. De parel helpt oud zeer los te laten en een gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen te vergroten. 

Leeuw

Kleur: geel, goud

Citrien vergroot het zelfvertrouwen, stimuleert inzicht en helder denken. Diamant versterkt emoties en extra moed bij het zoeken naar positieve oplossingen.     

Maagd

Kleur: wit, diverse kleuren

Jade/Nefriet heeft vele kleuren. Vooral groene Jade is de steen van overvloed met sterk helende werking. Blauw helpt vooral bij stress. Witte Opaal zuivert, Roze Opaal herstelt oude pijn, Blauwe Opaal gaat gepieker tegen.

Weegschaal

Kleur: roze

Rozenkwarts is dé steen van vriendschap, liefde en harmonie. Het geeft kracht bij een gebroken hart en stimuleert de innerlijke balans. Goed om als steen of sieraad bij je dragen.

Roze Toermalijn kalmeert bij oud zeer en stelt je open voor (een nieuwe) liefde. Onder je kussen laat het je rustiger slapen.

Schorpioen

Kleur: rood, oranje-bruin

Rode Jaspis stimuleert je seksuele energie en is goed voor het geheugen en algehele gezondheid van de Schorpioen. Hij werkt langzaam, maar de werking is wel blijvend. Carneool/Kornalijn helpt je om knopen door te hakken en activeert je levenskracht.

Boogschutter

Kleur: blauw

Sodaliet is een goede hulp bij zakelijke projecten en vergroot je intuïtie en doorzettingsvermogen. Lapis Lazuli stimuleert je intellectuele vermogens en is daarmee een goede steen voor schrijvers en leraren.

Turkoois is een beschermende, geneeskrachtig steen voor keel en longen. Kan helpen bij slaapproblemen en angstige dromen.

Steenbok

Kleur: zwart, bruin

Zwarte parels geven je de vriendelijke chique uitstraling die bij je past. Daarbij geven ze moed om naast het vertrouwde het nieuwe aan te gaan. Rookkwarts beschermt tegen negatieve energie uit de omgeving en is een goede hulp bij het maken van een carrière.

Waterman

Kleur: paars

Fluoriet is een aparte steen met meerdere kleuren. Hij heeft een reinigende werking, stimuleert spiritualiteit en vergroot de mentale kracht die nodig is om betere keuzes te maken.

Amethist kalmeert, helpt om van verslavingen af te komen, stimuleert spiritualiteit, zuivert je omgeving en ondersteunt je fysieke gezondheid als je er eentje bij je draagt.

Vissen

Kleur: blauw

Saffier heeft meerdere kleuren, maar de blauwe vergroot zowel het spirituele inzicht als orde en discipline. Bovendien helpt hij je minder beïnvloedbaar te zijn.

Aquamarijn kan bescherming bieden bij allergische reacties en geeft kracht en vitaliteit. Deze steen werd vroeger door zeelieden gebruikt om ongeluk te voorkomen.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.