Alles goed voorbereid, en toch nog last-minute een cadeau moeten scoren. Omdat een leuke vriendin onverwacht uit het buitenland overkomt? Of omdat je je man subtiel er op wil wijzen dat hij áltijd te laat komt? Nouveau tipt je graag een paar schitterende horloge cadeau-ideeën.

En dan komen we bijna automatisch uit bij Rado. Hun nieuwste horlogecollectie is namelijk een ode aan de individuele stijl. In samenwerking met trend forecaster Lidewij Edelkoort introduceert de Zwitserse horlogemaker ‘Portraits of Time’. Lidewij bedacht vier stijlcategorieën:
 
1.  Poëzie
De True Thinline Colours serie met vier vrouwelijke horloges. Het lijken wel juwelen, fraai uitgevoerd in nostalgische tinten, zoals smaragdgroen, chocoladebruin en koninklijk blauw.

Rado True Thinline Blue ( R27261202) Advies winkelverkoopprijs: € 2.050,-


2.  Herinnering
Op vintage design geïnspireerde horloge HyperChrome 1616. Retromodel van high-tech keramiek  (of verhard titanium) is te koop in zes kleuren. 

Hyperchrome 1616. R32171155. Advies winkelverkoopprijs: € 2.910,-

        
3.  Comfort
Draaggemak is overigens de middlename van Rado. Hun revolutionaire high-tech keramiek is vijf keer zo sterk als metaal en weegt ongeveer de helft. Daarnaast neemt het materiaal de temperatuur van het lichaam aan. 

True Thinline. R27958722. Advies winkelverkooprijs € 2.260,-


4.  Design
Ook een belangrijke Rado-pijler. Het elegante True Blaze horloge uit de design-lijn is volledig uitgevoerd in plasma high-tech keramiek en tegelijkertijd eigentijds en tijdloos. Zoals dit design horloge van Samuel Amoia, een bekende Amerikaanse binnenhuisarchitect. Een feest van glitter en glamour, in een oplage van 1001 stuks.

True Blaze. R27057092. Advies winkelverkoopprijs € 2.260,-

 
En nog even over Rado. Een wereldvermaard horlogemerk, beroemd om zijn innovatieve designs en zijn gebruik van revolutionaire materialen zoals hightech keramiek. Zwitsers vakmanschap gecombineerd met fraai design en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. 

Veel shopplezier!
 
Meer informatie: www.rado.com

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.