Het is vermoedelijk de dróóm van Naomi Campbell.

Wie verplicht lang binnen zit, heeft tijd om originele oplossingen voor het coronavirus te bedenken. Chinese ontwerper Sun Dayong heeft een overtreffende trap van het mondkapje gecreëerd: de bodykap.

Het neemt aardig wat ruimte in en reizen met het OV zal er nog best een uitdaging in worden, maar hij gelooft er zo in dat hij aanbiedt het ontwerp gratis te leveren aan degene die het project wil financieren.  

Article continues after the ad

Het 'Be a Batman' scherm is gemaakt van kunstvezel en gebruikt UV-licht om zichzelf te steriliseren. Je draagt het als een rugzak en het vouwt zich uit als de vleugels van een vleermuis (vandaar de naam).

PVC-folie strekt zich uit als een membraan tussen de baleinen. Die baleinen worden verhit tot een temperatuur waarbij virussen geen schijn van kans meer hebben en je dus in je eigen steriele cocon zit. Next step: een ingebouwd airco'tje voor als het wel erg warm wordt?  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in