Lekker over the top, ingetogen, met of zonder slingers of juist helemaal vol met bling bling? Ook de Nederlandse sterren hebben zich weer uitgesloofd voor een mooie kerstboom.

Wie heeft de mooiste?

1. Karin Bloemen 
Twee dagen na Sinterklaas werd in huize Bloemen de kerstboom meteen opgetuigd, en die hangt lekker vol.

 

#hijstaatal #kerstboom #entertainment #leuk #karinbloemen #muziek #kerst #engelen #thuis

Een bericht gedeeld door Karin Bloemen (@karin_bloemen) op

2. Angela Groothuizen 
De presentatrice en zangeres koos voor veel wit. Hij staat op een mooie plek, naast de open haard. 

 

We zijn er weer klaar voor #xmas #donkeredagen #gezelligheid

Een bericht gedeeld door Angela Groothuizen (@angelagroothuizen) op

3. Marga Bult 
Marga Bult koos dit jaar voor een grote boom met vooral heel veel lichtjes. Hij stond al tijdens Sinterklaas. 'Met Sinterklaas al in kerstsfeer. Moet kunnen', schreef ze erbij.

4. Heleen van Royen 
Vandaag is blauw voor Heleen van Royen: blauwe ballen en een blauwe piek dus.

5. Carlo Boszhard
Carlo Boszhard en zijn vriend Herald bedanken code oranje, omdat ze daardoor hun boom lekker vroeg konden optuigen. 

 

Bedankt voor code oranje, hij staat lekker vroeg dit jaar! #xmasstree

Een bericht gedeeld door Herald (@makingherrie) op

6. Paul de Leeuw
Paul de Leeuw koos voor veel kleur en veel versieringen. Het resultaat is een kleurrijke boom.

 

De hoerenboom staat!

Een bericht gedeeld door paul de leeuw (@pdl1962) op

7. Daphne Deckers
Daphne Deckers houdt het lekker kerstig bij de kleur rood: veel ballen, strikken en lichtjes.

 

Hij staat! 😅🎄❤ #homeiswherethetreeis

Een bericht gedeeld door Daphne (@daphne_deckers) op

8. Wibi Soerjadi
Magie en uiteraard veel Disney in de enorm grote boom van Wibi. 

9. Cecile Narinx
De hoofdredactrice van Harper's Bazaar heeft haar boom volgehangen met dieren en fruit.

10. Froukje de Both
Een gezellige volle boom met lichtjes en veel kleur voor Froukje de Both.

 

Jaaa hij staat! Zo gezellig altijd✨🌲#kerstboom #sunday #christmastree

Een bericht gedeeld door Froukjedeboth (@froukjedeboth) op

Bron: Instagram
Beeld: Pexels

Met rijst gooien, de bruid over de drempel tillen, samen de taart aansnijden. In Nederland zijn we niet echt van de gekke tradities op de huwelijksdag. Maar op deze 7 plekken pakken ze dat heel anders aan. 

1. Zuid-Korea: De voeten van de bruidegom slaan met een vis

Pardon?! Ja echt. Wanneer je in Korea een bruiloft bijwoont, zou je weleens getuigen kunnen zijn van deze bijzondere traditie: Het vastbinden van de enkels van de bruidegom en hem vervolgens met een vis op zijn voeten slaan.

Naast het perfecte excuus voor vrienden om even flink met de bruidegom te spotten schijnt deze traditie ook voor de benodigde vitale energie te zorgen om goed te kunnen presteren tijdens de huwelijksnacht! 

En bedankt.

2. Schotland: Besmeurd worden met vuil

Vlak voor de grote dag volledig bedekt zijn met vuil klinkt als de ergste nachtmerrie van menig bruid, maar in Schotland wordt dit als een traditie beschouwd.

Tijdens dit opvallende ritueel ‘Blackening’ worden de bruid en bruidegom door vrienden en familie vastgehouden en volledig besmeurd met viezigheid (denk hierbij aan rotte eieren, modder, schoensmeer, stinkende sauzen!).

Het idee achter deze smerige bedoeling is dat het huwelijk niet altijd rozengeur en maneschijn is. Als je deze ‘vernedering’ samen kunt doorstaan, schijn je beter voorbereid te zijn op het dagelijks leven als getrouwd stel.

3. Fiji: Een walvistand cadeau geven

Om de hand van je geliefde vragen is alles behalve eenvoudig in Fiji. Er wordt verwacht dat je een tand, het liefst meerdere, van een walvis aan de familie van de aanstaande bruid schenkt.

De walvistand, genaamd ‘Tabua’, vertegenwoordigt in de Fijische cultuur een grote waarde en is zowel een teken van ware liefde als rijkdom.

Ze zijn tegenwoordig echter lastig te verkrijgen door de internationale beperkingen op de walvisjacht en handel.

Desalniettemin is deze traditie nog steeds springlevend en geven Fijische mannen hier veel geld aan uit om zo met de liefde van hun leven te trouwen.

4. Rusland: De bruid ontvoeren voor losgeld

In Rusland gaat een trouwerij vaak gepaard met een (weliswaar onschuldige) ontvoering.

Vrienden van het aanstaande bruidspaar ‘kidnappen’ de bruid en vragen de bruidegom om een vergoeding. Het losgeld? Een symbolisch bedrag, geheel afhankelijk van je vriendengroep – kies ze daarom verstandig!

Na betaling, wordt de bruid weer netjes herenigd met de bruidegom en gaat het feest verder. Nasdrovie!

5. Zweden: De bruid of bruidegom stiekem zoenen

In Zweden verstaan ze onder “You may now kiss the bride” kennelijk heel iets anders. Het is hier gebruikelijk voor gasten om de bruid te kussen wanneer haar echtgenoot de kamer verlaat.

Hetzelfde geldt overigens ook voor de bruidegom wanneer de bruid opstaat. Als dit maar niet direct voor huwelijkse spanningen zorgt…

6. Duitsland: Alle borden kapot gooien

Wij dachten dat dit een Griekse traditie was, maar ook in Duitsland kunnen ze er wat van: Het kapot gooien van het servies na het eten. Het schijnt het aanstaande echtpaar zelfs geluk te brengen en het samen opruimen brengt ze ook nog dichter bij elkaar.

Volgens traditie worden mensen niet officieel uitgenodigd voor deze ‘Polterabend’ maar woord zegt het voort. De vrienden en familie die hier op af komen zijn doorgaans niet bij de officiële ceremonie aanwezig maar kunnen op deze manier toch samen met het bruidspaar het huwelijk vieren.

7. Engeland (Royal Wedding): Het versturen van een stuk taart per post

Alle genodigden van de koninklijke bruiloft zullen na afloop van het huwelijk een stuk taart per post ontvangen met een bedankbriefje van Prins Harry en Meghan.

Zelfs de gasten die verhinderd waren, mogen rekenen op een stukje van de taart. Deze traditiegetrouw torenhoge stapeltaart met fruit werd deze keer door Claire Ptak, de eigenaresse van de Violet Baker in Londen, gemaakt.

Bron: HomeToGo zocht dit allemaal voor ons uit.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!