Dág ski's, hallo prikkers!

Ongeveer 1 miljoen Nederlanders gaan jaarlijks op wintersport. En hoewel het grootste gedeelte van deze groep vooral naar de Alpen afreist om te skiën en te snowboarden, zijn er steeds meer mensen die tijdens hun vakantie gaan winterwandelen. Het is net even wat meer ontspannen dan op de piste staan en bovendien ook minder inspannend, voor wie niet op hoge snelheid van de sneeuw wil genieten.

In de winter worden in diverse Alpenregio’s speciale winterwandelingen uitgezet; de besneeuwde wandelpaden worden geprepareerd en toegankelijk gemaakt voor wandelliefhebbers. Een populair winterwandelgebied is Kufsteinerland in Tirol, Oostenrijk, waar 100 km aan winterwandelpaden klaarligt.

Article continues after the ad

Je kunt kiezen uit diverse routes die verschillen qua lengte en niveau, maar ook uit het aantal hoogtemeters dat geklommen en afgedaald moet worden. Hierdoor vinden zowel beginnende als ervaren wandelaars een geschikte route. Afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw die er jaarlijks valt, is winterwandelen mogelijk tot ongeveer midden maart.

De meest bijzondere (winter)wandeling van Kufsteinerland (hij is ook prachtig in de zomer) voert door het Kaisertal, dat een beschermd natuurgebied is. Dit dal werd door de Oostenrijkers verkozen tot mooiste plek van hun land. Het is wel een pittige: voordat wandelaars echt in het dal zijn, moeten eerst de 285 treden van de zogenaamde Kaiserstieg genomen worden. De totale wandeling duurt zo’n 3 uur, is 8,2 km lang en er moeten 370 hoogtemeters overbrugd worden.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in