Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Tropische temperaturen: wat gaan we eens eten?

Voor als je geen zin hebt in de buurt van een gloeiende BBQ te staan 🌞 Als het warm is, hebben de meeste mensen geen zin om uitgebreid in de keuken te staan en mogen de maaltijden ook best wat lichter zijn. Voor het eerste zomerse weekend hebben we wat heerlijke suggesties voor een zomerse hap di...

Tropische temperaturen: wat gaan we eens eten?

Voor als je geen zin hebt in de buurt van een gloeiende BBQ te staan ?

Als het warm is, hebben de meeste mensen geen zin om uitgebreid in de keuken te staan en mogen de maaltijden ook best wat lichter zijn. Voor het eerste zomerse weekend hebben we wat heerlijke suggesties voor een zomerse hap die snel klaar is en goed past bij de tropische temperaturen.

Klassieke koude gazpacho is een heerlijk frisse en kruidige soep, tegenwoordig kant-en-klaar als pureersoep bij AH. Kan in een bord of kom, staat ook erg mooi in een glas.

Het ultieme comfort food van de zomer: aardappelsalade. Koude gekookte aardappels in kleine blokjes, beetje mayonaise en/of yoghurt, peper, zout en bieslook, en het is al zalig. Wil je extra gek doen, dan kan er nog een augurkje en/of wat knoflook door. Your call.

Watermeloen met feta is een goddelijke combinatie. Beetje munt erbij, drupje balsamico erover, niets meer aan doen. Wil je er een maaltijdsalade van maken, meng er dan komkommer en een afgespoeld blikje kikkererwten door.

Nog zo'n magische smaakcombi: stukjes gerookte zalm en stukjes mango. Edamame boontjes en wat rijst erbij, likje shiracha-mayo erop en je hebt een verrukkelijke pokebowl.  

Populair met kerst, maar ook verrukkelijk in de zomer: garnalencocktail met avocado,  mayonaise en een beetje citroensap.

Taratur maak je van zure room, Griekse yoghurt, komkommer, citroensap, knoflook, dille en/of munt en een snufje zout. Lekker bij warm brood en gegrilde zalm!

Tabouleh. Toegegeven, hier komt wat snijwerk aan te pas. Maar we zullen het tegen niemand zeggen als je hele boel gewoon in de keukenmachine mikt en naar wens hakt. Je mengt fijngesneden tomaat, komkommer, basilicum, munt, peterselie en een uitje met olijfolie, citroensap, peper en zout en schept er een kant-en-klaar zakje couscous of bulger door. Granaatappelpitjes erover, klaar.

Panzanella maak je van fijngesneden tomaat, ui, gegrilde paprika (pot), basilicum en blokjes oud brood, bijvoorbeeld focaccia (maar alles in de categorie zuurdesem is ook heerlijk). Husselen met olijfolie, wijnazijn, knoflook, peper en zout, uurtje laten intrekken voordat je de broodsalade serveert.

Mango Lassi: mMeng stukjes mango (diepvries), yoghurt, amandeldrank, een snufje kardemom en eventueel een beetje zoetstof in de blender tot een heerlijk verfrissende Indiase smoothie.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in