Rare tijden, en daar heeft iedereen zo zijn eigen aanpak voor. Vandaag vertelt cuisinier en Masterchef-jurylid Alain Caron hoe hij het doet.

Alain: "Persoonlijk kan ik goed rustig blijven in tijden van nood. Ik maak me nog niet echt zorgen; de dagelijkse leiding van mijn restaurants is in goede handen. Verder verlaat ik me op de Nederlandse regering; in die veertig jaar dat ik hier woon is men toch in staat gebleken om ernstige situaties onder controle te houden.

Nederland is een cool land. Wel maak ik me internationaal zorgen. Er moet iets veranderen in de samenleving. Acht miljard mensen die vooral met zichzelf bezig zijn, dat moest natuurlijk misgaan. Ik hoorde dat er normaliter dagelijks 11.000 vliegtuigen tegelijk in de atmosfeer zijn. Dat zijn een miljoen mensen, veel te veel.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 👌🏼Alain Caron👌🏼 (@alaincaroncuisinier) op

We hebben maar een planeet. Het probleem is dus van ons allemaal. Daar krijg ik wel stress van. Om te ontspannen ga ik drummen; ik heb net een nieuw drumstel gekocht. Muziek maken is het allermooiste wat er is, dan vergeet ik alles om me heen.”

Article continues after the ad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in