Zin om nieuwe wijnen te ontdekken?

Dat is een retorische vraag, dat snap je wel toch?

Natúúrlijk willen we nieuwe wijnen ontdekken en proeven. En nu het even arme troef is qua wijnproeverijen in real life, doen we dat gewoon thuis. Met handige online proeverijen (met en zonder sommelier) zoals die van 't Wijnmeisje en Gusteau is het een koud feestdagenkunstje. En precies iets leuks om in deze donkere dagen een keer samen te ondernemen.

Article continues after the ad

Met of zonder sommelier

't Wijnmeisje stuurt je voor 36,95 euro vijf verschillende wijn- en druivensoorten, drie rood en twee wit van bekende wijnhuizen. Je krijgt vijf glazen buisjes wijn (van een gul glas)  binnen, scant de QR-code en leert alles over de wijn in kwestie. Lekker proeven doe je natuurlijk ook.

En als je extra hulp wilt, kun je er zelfs een sommelier bij boeken die met je mee proeft en ruikt. O, en je kunt er zelfs een pakket met borrelhapjes bij bestellen, zodat je op afstand allemaal in hetzelfde hapt.

Je eigen smaak ontdekken

Bij Gusteau helpen ze je ook graag in je zoektocht naar jouw wijnsmaak. Ontdekken wat je lekker vindt én een leuke avond hebben, dat kan allebei makkelijk vanuit huis. Je doet vooraf een smaaktest om te ontdekken wat bij jou past. Op basis daarvan krijg je drie of vijf wijnen (ook weer in een tube) toegestuurd om te proberen. Prijs: 29,95 euro.

Of je bestelt gewoon direct de wijnadventskalender met twaalf verschillende soorten.

Genoeg te wijnen dus, deze feestdagen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in