Op het menu: veel verschillende hoofdkussens!

Is het nu een hotel, een vermomde showroom of een therapeutisch slaaplab? Misschien een beetje van alles: het Sleep Spa Hotel van Coimbra (Portugal) staat vlak bij de beroemde Biblioteca Joanina dat de inrichting hevig inspireerde.

De vijftien kamers zijn versierd met 1200 met de hand gesneden en met bladgoud ingelegde boekruggen van marmer...

Article continues after the ad

...en dit is de douche.

Ook de lobby is niet mis: 419.992 kleine mozaïektegels vormen op de vloer en tegen de muren een ode aan de boekenplanken...

...en ook elders keert het bibliotheekthema terug.

Eigenaar van al die moois is Hästens, die van de matrassen, waarmee we bij het Sleep Spa deel komen. In de kamers staan natuurlijk hun bedden, maar er is ook een service die Bed Talks heet. Deze bestaat uit een specialist die advies geeft over slaaphoudingen, kussens en het perfecte beddengoed voor jouw bodytype, slaappositie en interne thermostaat.

Op het menu keuze uit vele hoofdkussens, playlists om bij wakker te worden en lekker op in te slapen en speciale verlichting voor waken en slapen.

De kamers hebben uitzicht op de rivier Mondego of op de privétuin van het hotel.

"Met de Sleep Spa willen we laten zien hoe belangrijk goed slapen voor het lichaam is en wat je aan je slaap kunt verbeteren met de juiste omstandigheden," zegt Jan Ryde, directeur (en vijfde generatie eigenaar) van Hästens. "Onze slaapexpertise is uniek en we willen dat iedereen kan ervaren hoe geweldig onze matrassen zijn. Dat maakt dit hotelconcept zo fantastisch. We hopen de komende jaren meer Sleep Spa's te openen."   

Foto's (c) Hästens Sleep Spa

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in