Iniala Malta gaat op 1 mei open en is dreamy
Iniala Malta gaat op 1 mei open en is dreamy

Met onder andere Greta Garbo's favoriete plek om te zonnen.

Er is nog zoveel te ontdekken in Europa dat er geen reden is om intercontinentaal vakantiegeluk te gaan zoeken. Vijf fijne (waarvan vier nieuwe!) locaties om te overwegen voor een wat langere break deze zomer.

Villa Igiea

Article continues after the ad

Op Sicilië bevindt zich aan het water Villa Igiea, een Art Nouveau-hotel uit 1900...

...waar Greta Garbo, Grace Kelly en koning Juan Carlos van Spanje en zijn vrouw Sofia graag verpoosden.

Het is de afgelopen tijd gerenoveerd en gaat in juni weer open. Reken op prachtige kamers, eten en drinken op een van de terrassen en zowel zon als schaduw...

...bij de villa hoort niet alleen een eigen zwembad, maar ook een tuin met mooie oude bomen. En een prachtig uitzicht, uiteraard. 

One&Only

In Portonovi te Montenegro wordt de laatste hand gelegd aan One&Only, een resort, jachthaven en luxe vakantiedorp aan de Bokabaai. Het is een nederzetting op zich, met kamers, suites, huizen en villa's.

Het restaurant wordt gerund door Giorgio Locatelli, er is een Espace Henri Chenot Health & Wellness Spa...

...en verder zijn er zes zwembaden en een eigen strand. Het gaat op 1 juli open.

Terre Blanche

Hoog in de bergen boven de Côte d'Azur ligt Terre Blanche, een terrein dat half zo groot is als Monaco met daarop een vakantieverblijf dat is gebouwd als een Provençaals dorpje.

Het bestaat dit jaar 20 jaar en viert dat met drie nieuwe 'belevingen' voor gasten.

Eentje is een bezoek aan Le Clos de Callian, een van de belangrijkste parfumproducenten ter wereld (onder andere de geuren van Dior komen er vandaan) compleet met maak-je-eigen-parfum-workshop.

Ultima Corfu

Op het Melissonia-landgoed ligt Ultima Corfu, een hotel dat in terrassen afdaalt naar de Ionische zee. Keuze uit zeven suites, twee zwembaden die met een waterval verbonden zijn, spa met hammam en een glazen lift naar het water, voor wie wil gaan varen.

Iniala Malta

Iniala Malta (het gaat open op 1 mei) is het tweede hotel van Mark Weingard die ook het Iniala Beach House op Bali opzette. Het bestaat uit vier 16de eeuwse herenhuizen...

...met uitzicht over de grote haven van Valletta.

Bij de inrichting is zoveel mogelijk van de oude barokke elementen behouden, verder was modern comfort het uitgangspunt.

Er zijn 23 kamers waaronder ook enkele suites, sommige met een eigen dompelbad. Verder is er een indoorzwembad en een restaurant op het dakterras.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in