Stro-iglo's in Groningen!
Stro-iglo's in Groningen!

Je kunt terecht op 190 campings!

Gezien de vooruitzichten zit kerst in het buitenland er niet in. Nederland biedt uiteraard de optie om een hotel of een huisje te boeken (binnen de geldende coronaregels), maar ook winterkamperen is een optie. Hiervoor moet je dan wel over eigen sanitair beschikken in je camper, tent of caravan.

Article continues after the ad

Fijn aan winterkamperen is dat het heel rustig is, dat je de stookplaats meestal voor jezelf hebt als je een kampvuur wilt maken en dat je de natuur op een heel nieuwe manier beleefd. Het kan natuurlijk primitief (met laagjes en een kruik kom je in een goede slaapzak en kleine tent een eind), maar het is wel zo lekker om wat meer comfort te hebben.

Buitenplaats Beekhuizen biedt bijvoorbeeld een verwarmde wellnesstent met privéhottub, een zelfgestookt vuurtje en een goed restaurant. Ook de Tiny Houses op Droomparken bieden een comfy glampingervaring...

... net als de ecolodges van camping It Dreamlân in Friesland.

Hayema Heerd in Groningen, tenslotte, heeft lekker warme stro-iglos, donzen dekbedden en een glazen dak om de sterren te kunnen zien. Heel 'Noordkaap', maar gewoon in ons eigen hoge noorden!

Voor wintercampings in Nederland, check Kampeermeneer

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in