Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ervaar het ultieme eilandleven, hartje Nederland

Verder weg van de dagelijkse hectiek kán haast niet. Je denkt dat het onmogelijk is, in zo'n klein land met 17+ miljoen mensen, maar er is een plek waar ultieme rust heerst en je bijna niemand tegenkomt. En dat is de Marker Wadden, een uniek project van Natuurmonumenten om de natuur in het Marker...

Ervaar het ultieme eilandleven, hartje Nederland

Verder weg van de dagelijkse hectiek kán haast niet.

Je denkt dat het onmogelijk is, in zo'n klein land met 17+ miljoen mensen, maar er is een plek waar ultieme rust heerst en je bijna niemand tegenkomt. En dat is de Marker Wadden, een uniek project van Natuurmonumenten om de natuur in het Markermeer te herstellen. Het bestaat uit vijf eilanden, te zien vanaf de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen.

Eilandhuisjes

Op een van die eilanden ligt vakantiepark Landall Marker Wadden, waar je het ultieme eilandleven kunt ervaren.

Park is overigens een groot woorden, het gaat slechts om een paar duurzame eilandhuisjes en een paviljoen op het autovrije Haveneiland.

Die zijn wel van alle gemakken voorzien (ja, er is wifi) en je kunt er de boodschappen en zaken als handdoeken desgewenst bijboeken. Huisdieren zijn niet toegestaan en in verband met de ruimte aan boord van de boot die je erheen vaart is slechts één stuk bagage per persoon toegestaan. Het is een perfecte kans om niet alleen een paar dagen te onthaasten, maar ook te ontspullen.

Wandelen

Je kunt op het eiland lekker op strand liggen en je (bijna) alleen op de wereld wanen, maar er is ook zo'n 12 km aan wandelpaden in dit natuurparadijs.

Over de moerassige stukken loop je over een vlonder.

Vogelaarsparadijs

Langs de wandelpaden van het eiland liggen verschillende vogelkijkhutten verspreid. Met een verrekijker op zak spot je hier talloze vogels. Steltlopers en pleviertjes zie je hier naar voedsel prikken in het slib.

Je kunt – leuke ervaring! - op ooghoogte staan met zwemmende vogels in de vogelkijkhut Duikeend. En met een beetje geluk komt er een zeearend uit de Oostvaardersplassen overvliegen. Ben je niet zo'n spotter, dan is deze eilandbreak ook geweldig om gewoon gelukzalig over het Markermeer te staren en tot rust te komen. 

Meer informatie? Marker Wadden

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in