Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dresden: de perfecte stedentrip vol cultuur, natuur en wijn

Fietsen, wandelen, wijnproeven, kasteelsfeer snuiven… alles op één plek. Nouveau.nl in samenwerking met Dresden Elbland Op zoek naar een stedentrip die het stadsleven combineert met natuur en rust? Dan moet je echt eens naar het Duitse Dresden, midden in Saksen. Een walhalla voor liefhebbers van ...

Dresden: de perfecte stedentrip vol cultuur, natuur en wijn

Fietsen, wandelen, wijnproeven, kasteelsfeer snuiven… alles op één plek.

Nouveau.nl in samenwerking met Dresden Elbland

Op zoek naar een stedentrip die het stadsleven combineert met natuur en rust? Dan moet je echt eens naar het Duitse Dresden, midden in Saksen. Een walhalla voor liefhebbers van romantische architectuur, goede wijnen, wandelen en fietsen.

In de bruisende stad zelf vind je indrukwekkende kerken, fijne restaurants en cultuur op elke straathoek. Maar ook een rivier via waar je zo naar een ander fijn rivierdorp dwarrelt. En in de omliggende regio Dresden-Elbland bezoek je de prachtigste kastelen, wijngoederen en oude stadjes.

Kasteel Moritzburg, op minder dan een uur fietsen van de stad

Florence aan de Elbe

Dat alles maakt Dresden tot een originele citytrip voor wie een actieve vakantie zoekt die lekker gevarieerd is, in een compacte stad waar alles heerlijk te voet te doen is. En waar je sowieso je ogen uitkijkt, of je nou valt voor de historische Altstadt, de moderne Neustadt of lekker allebei. Dresden wordt niet voor niets ‘Florence aan de Elbe’ genoemd.

Het prachtige Meissen (beroemd om zijn porselein) ligt iets verderop aan de Elbe

In één dag kun je er makkelijk de Sixtijnse Madonna van Rafaël zien. Wijn proeven op groene heuvels (met bijvoorbeeld de lekkerste droge Traminer die er al 850 jaar gemaakt worden). Een boottocht maken langs de prachtige oude stadswal aan de Elbe, waar het wemelt van de fijne restaurants en terrassen.

En eindigen in een middeleeuws dorp (wij tippen zeker Radebeul en Meissen!) of bij een prachtig kasteel, bijvoorbeeld de Dom van Meissen waar je ook gelijk het graf van Anna van Saksen vindt (de tweede vrouw van Willem van Oranje), sinds dit jaar officieel onderdeel van de Oranjeroute.

Fietsen en wandelen langs kastelen, wijndorpen en goede restaurants

Naast voor liefhebbers van cultuur, wijn en goed eten is omgeving Dresden ook een echt walhalla voor wie houdt van het buitenleven. De fiets- en wandelroutes in de omgeving zijn legendarisch. De Saksische Wijnwandelweg van circa 90 kilometer loopt langs de rivier (lees: weinig klimmen en dalen, veel gezellige terrassen en goede restaurants) leidt je langs prachtige vergezichten, weelderige kastelen en plaatjes van wijndorpen.

De befaamde Elberadweg (een van de beste fietsroutes van hel Duitsland) loopt 180 kilometer dwars door Dresden-Elbland. Daarnaast zijn er in de omgeving tientallen korte (cirkel)routes te fietsen, stuk voor stuk waanzinnig fotogeniek en veelzijdig. Dat je er ook nog eens midden door de wijnregio fietst (maar ook langs meren, kastelen en ander moois), is een bijkomend voordeel als je het ons vraagt. Ook handig: de KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar deze topstad, dus wat let je?

De Frauenkirche in hartje Dresden is een highlight in een stad vol moois

Bij ons gaat Dresden zéker op het verlanglijstje. 

Beeld: Visit Dresden