Van jazz tot urban, van moderne kunst tot prachtige klassiekers en van stadsleven tot oude kastelen op het platteland. Luxemburg heeft op cultuurgebied enorm veel te bieden.

Op zoek naar het ultieme culturele uitje? Waar je kunt genieten van fijne kunst, maar ook van goede wijnen, fijne patisserieën en prachtige uitzichten? Hop, de auto in en op naar Luxemburg, waar je na ongeveer vier uur rijden een heel andere wereld wacht.

Galerieën
Luxemburg staat bekend om zijn cultureel erfgoed, zowel in the country als in Luxemburg-Stad. Waar je te kiezen hebt uit heel veel fijne galerieën, met voor elk wat wils. Wij tippen in elk geval Nosbaum Reding en Zidoun-Bossuyt, beide gespecialiseerd in hedendaagse kunst. Ook leuk: alle kunst mag – tegen betaling natuurlijk – mee terug naar Nederland. Meer kunst zien? Overweeg een tripje naar Luxembourg Art Week, van 8 t/m 10 november.De stad uit
Wil je genieten van landelijk Luxemburg maar ook aan je kunsttrekken komen? Ga dan eens naar Clervaux of Dudelange. Bij het Kasteel van Clervaux (een must-see in zijn eigen recht) is de collectie Family of Man te zien van fotograaf Edward Steichen, die deze ooit samenstelde voor het MoMa in New York. Bij de Watertoren van Dudelange zie je zijn iconische foto’s van de Grote Depressie. 

Voelen en beleven
Op zoek naar kunst die je actief kunt beleven? Ook dan ben je in Luxemburg op de juiste plek. In het Casino Luxembourg – Forum d’Art Contemporain is tot 8 september de bijzondere expositie I Dreamed I Was A House te zien, waar je op je gemakje doorheen kunt lopen. In het Mudam (Museum van Moderne Kunst) komen oud en nieuw samen en kun je ook je tastzin de vrije loop laten. Must-feel: de uit de muur geslepen reling van de grote trap.Muziek maestro
Ook aan de muzikale mens wordt gedacht, in Luxemburg. Ga naar de vermaarde Philharmonie voor alles van yoga op klassieke muziek tot urban-concerten, of doe het Grand Théâtre de Luxembourg aan voor opera, dans en muziektheater. Op 27 juli barst in de stad de Blues’n Jazz Rallye los, een muziekmarathon in de openlucht, dwars door de schilderachtige straten.


Wanneer gaan we?

Voor meer informatie: Visit Luxembourg