Pak je agenda en kijk wat er mogelijk is.

Voor deze gunstige planning moet je minimaal 18 vakantiedagen kunnen opnemen. Het ligt er uiteraard aan wat voor werk je doet en of je in de zomer een paar aaneengesloten weken weg wilt, maar met slim vrije dagen boeken zet je hoe dan ook in op optimaal vrij zijn, ook als 50 dagen niet haalbaar voor je zijn.   

Goede Vrijdag

In veel bedrijven is Goede Vrijdag (15 april) een verplichte vrije dag. Als je van 11 tot en met 14 april vrij kun krijgen, ben je 10 aaneengesloten dagen vrij, waarvan slechts vier officiële vakantiedagen.

Pasen

Dit jaar valt Pasen op 17 en 18 april. Om 16 dagen vrij te kunnen zijn in ruil voor 9 vakantiedagen, kijk je of je 19-20-21-22 en 25-26-27-28 april vrij kunt nemen.

Article continues after the ad

Je hebt nu inmiddels wel door hoe het werkt. Pas het ook toe op de meivakantie, Hemelvaartsdag, Pinksteren en Kerst en je kunt in ruil voor relatief weinig vakantiedagen lang achter elkaar vrij zijn! 

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in