Geen vijfsterrenhotel, geen probleem.

Het luxe vakantiegevoel kun je gewoon in je eigen huis creëren. Wel zo handig, in deze tijden en met de zomer in aantocht. Zo doe je het.

1 - Neem écht vrij

We werken thuis en vakantie opnemen voelt niet voor iedereen even logisch als er toch geen droomreis op de planning staat. Heb je tóch dagen vrij, zorg dan wel dat je staycation geen verkapte werkweek wordt. Zou je ook niet met je laptop op het strand gaan liggen? Doe dat dan ook niet in je tuin of op je balkon. Zonder relaxstand geen echte vakantie. Leg je laptop desnoods tijdelijk bij een vriendin in huis: wat niet mee mag in de koffer, heb je thuis óók niet nodig.

Article continues after the ad

2 - Bouw je eigen hotelkamer

Wat is er heerlijker dan een echt luxe hotelkamer? En welke elementen van zo'n hotelkamer vind jij het belangrijkst? Probeer die in je eigen slaapkamer in te voeren. Investeer juist nu in dat luxe bed, of fijn beddengoed (in crispy wit natuurlijk). Hang je badjas op, zorg voor een fijne sprei, zet lekkere producten klaar in de badkamer... Thuis hoort het eigenlijk het fijnst van overal te zijn.

3 - Roomservice

Stel dat je helemaal niet op vakantie gaat, dan bespaar je sowieso flink en kun je bést eens iets uitgeven aan een extra luxe. Een schoonmaker die jouw huis eens goed onder handen neemt (vlak voor je vrije dagen natuurlijk, zodat je daar geen omkijken meer naar hebt). Ditto voor je tuin. Roomservice is natuurlijk lastiger, maar je kunt natuurlijk wél een lekkere brunch laten aanrukken en die mooi serveren op bed.

4 - Vergeet de tijd

Op vakantie is het óók niet belangrijk hoe laat het is. Je wordt wakker als je uitgeslapen bent, eet als je trek hebt, gaat nog een uur lezen als je daar zin in hebt. Haal thuis je klokken van de muur en kijk eens hoe je schema zich van nature ontvouwt.

5 - Plan je boodschappen vooruit

Niets haalt je zó snel uit je vakantiegevoel dan een bezoekje aan je eigen buurtsuper, dus zorg dat je vooraf alles in huis hebt voor je staycation. Ook extra veel lekkere en luxe dingen waar je jezelf op vakantie zou trakteren. Italiaanse hammen, lekkere bubbels, Franse kazen, borrelplanken, verse visjes... met één klik in huis te halen.

Rest je niets meer dan te genieten van je vakantie in eigen huis. You can do it!

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in