Annabel's in Londen
Annabel's in Londen

Het kleinste kamertje vermomt als puur kunstwerk. 

Instagram heeft al bijzondere rages opgeleverd en een van de verrassendste is die van de mooiste toiletten ter wereld. Dat de hygiëne in orde is, daar gaan we van uit. Maar wat in dit geval zeker zo zwaar telt, is de uitstraling en of er een beetje interessante selfie in kan worden gemaakt. Geniet (en grinnik) even mee:

Dit is het toilet van Sketch in Mayfair, Londen. Het heeft al bijna 2 miljoen likes en er verschijnen bijna 1500 foto's per maand van online. Het is het meest ge-Instagramde toilet ter wereld. De WC-eieren zijn niet met die bedoeling neergezet, ze staan er al zestien jaar, zonder dat je er struikelde over de influencers.

Article continues after the ad

Ook Mayfair én vanaf vandaag open: het nieuwe toilet van Annabel's. Handgehakt roze onyx, vergulde zwanen als kranen, meer dan vier miljoen stukjes mozaïek in de vorm van exotische vogels, een gorilla, een krokodil van 500 kg en natuur assorti op de muren.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Our new Loos In The Mews 🐊 Opening Monday 7th October #loosinthemews #annabels @martinbrudnizki @m_b_d_s_ 🔉 on!

Een bericht gedeeld door Annabel's (@annabelsmayfair) op

En een divan om op te verpozen als het je allemaal even teveel wordt. Het is een toilet waaruit gasten terug het restaurant in moeten worden geduwd, zo mooi.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Victoria Beckham (@victoriabeckham) op

En dat vindt designer Victoria Beckham ook.   

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hiraeth. (@_hiiraeth_) op

SexyFish in Londen heeft panoramawasbakken met vissen als kranen en een speciale verlichte muur van onyx die voor zeer flatterende kiekjes zorgt.

La Boucherie biedt uitzicht over LA vanaf de 71ste verdieping en biedt een soort moderne Marie Antoinette-vibe. De heren doen hun behoefte in een cowboythema.

Bar Vasquez in Baltimore: prachtig behang met tropische vogels dat een beetje glanst. In de toiletten hangen kroonluchters met lichtgevende vlinders. Typisch een toilet waarbij je tafeldames en – heren zich afvragen waar je toch blijft.

Heb je aandrang bij Morimoto in New York, dan kom je in het spiegelpaleis van Yayoi Kusama terecht, waar je kersenbloesem ziet waar je ook maar krijgt. Bonos: de wc's hebben een anti-stank-functie, een bidet-service en een massageknop.

Foto's © de diverse etablissementen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in