De Royal Suite in het Burj Al Arab
De Royal Suite in het Burj Al Arab

Als geld geen rol speelt, hoe ziet dan je bucket list eruit?

Het is een wereld waar een normaal mens alleen van kan dromen: die van de superrijken die zich alles kunnen veroorloven. Oók vakanties die luxer zijn dan alles wat je bij elkaar kunt dromen. Zoals…

Necker Island

Article continues after the ad

Het is een uitkomst voor miljardairs die nog geen eigen privé-eiland hebben aangeschaft: het eiland van Virgin-baas Sir Richard Branson in de archipel van de Britse Maagdeneilanden.

Het is te huur voor $ 102.500 per nacht maar dan heb je ook wat: 74 hectare, flamingo's, ruimte voor 40 gasten over diverse accommodaties...

...en een drijvende sushi-bar, voor wie geen zin heeft uit het water te komen voor een hapje van Michelin-ster Simon Dyer. 

Burj Al Arab

Sinds 1999 op eenzame hoogte in de niet officieel bestaande categorie 7-sterren: de Burj Al Arab. Het gebouw is 321 meter hoog en van binnen aangekleed met 1790 vierkante meter bladgoud.

De shuttle vanaf het vliegveld is een Rolls-Royce en de dekbedden zijn gevuld met veertjes, 'met de hand verzameld uit verlaten eidereendnesten in IJsland'.

De royal suite kost 24.000 dollar per nacht, daarvoor heb je een privélift tot je beschikking en twee verdiepingen met onder anderen een bioscoop, een bibliotheek, 24/7 butler service én een kok.

Palms Casino Resort

Voor 200.000 per reservering van verplicht twee nachten krijg je de Empathy Suite, een mini-museum met onder andere twee ingemaakte haaien van Damien Hirst.

Naast een eigen 'helende zoutruimte' is er een eigen gym, twee massageruimtes, 24/7 service...

...en een eng zwembad op het balkon dat deels in het luchtledige hangt, mét uitzicht over Las Vegas.

Yachten op de Middellandse Zee

Vanaf 50.000 dollar per week is een buitengewoon luxe jacht te huur, voor een privécruise over de Middellandse Zee: Sardinië, Ibiza, St Tropez, Monaco, Capri. Kok aan boord, jachten vanaf 100.000 per week hebben meestal ook een eigen helidek, dit is de Irimani, 460.000 euro per week.

Standaard aan boord: spa, glijbaan, waterscooters, topkok en één personeelslid voor elke twee gasten. Bij de vaarprijs komen nog wel extra kosten, zoals 3150 aan havengeld per nacht in Portofino.

Het duurst is Monaco, waar tijdens de Grand Prix een plek meer dan 100.000 euro kost.  

Royal Malewane Safari Lodge

Gelegen in het Thornybush Private Game Reserve in Zuid-Afrika is dit het summum van op safari gaan. Privéritten met de beste gidsen over de savanne, lodges vol antiek en Perzische tapijten...

...een pool om baantjes in te trekken (er zijn ook nog andere baden)...

...en een spa om bij te komen van een dag hobbelen in een jeep en een privékok voor de inwendige mens – het is dreamy, net als de zonsondergangen, en dat allemaal voor 77.000 dollar per nacht.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in