Even binnenkijken op de 59ste verdieping van de Sky Suite.

Wie geld over heeft, kan het makkelijk kwijt in Manhattan, waar luxe hotels tegen elkaar opbieden met wonderschone suites. Zo zijn er zeker vijf hotels waar een kamer meer dan 15.000 dollar per nacht kost en nog eens vijf waarvoor minimaal 30.000 dollar moet worden neergeteld.

In de categorie 50.000 dollar per nacht heeft de Ty Warner Suite in het Four Seasons nu gezelschap gekregen van de nieuwe Manhattan Sky Suite in het Park Hyatt New York.

Article continues after the ad

Wat krijg je voor dat geld? Om te beginnen een helikoptervlucht van vliegveld JFK naar Manhattan, die bij de kamer inbegrepen is. Verder een privélift, om niet met het gepeupel naar boven te hoeven zoeven.

Het indrukwekkendste aan de suite is het uitzicht over Central Park, het is de hoogstgelegen hotelkamer met uitzicht op het groen, vanaf de 59ste verdieping.

Uitzicht is er ook over de rest van Manhattan, dankzij ramen overal.

In de suite verder drie slaapkamers...

... en drie badkamers, waarvan eentje weer met uitzicht over de stad. De suite is gedecoreerd met kunst van Sarah Sze, Mariah Robertson, James Nares en de abstracte expressionist Philip Guston.

Verder wordt de suite volgezet met je favoriete bloemen en staat er een legertje butlers en een privékok voor je klaar; die laatste kookt voor je in de keuken van de suite.

De woonkamer is de 'grand salon' gedoopt en dient tegelijk als eetkamer. Er is een hoge tafel met plek voor tien mensen, een achter glas verborgen open haard en luie banken met veel kussens, plaids en loodzware salontafelboeken...

...en zo ziet dat er 's avonds uit.

De grote slaapkamer heeft een inloopkast met daarin kleding en schoenen van Nordstrom NYC in je maat en smaak, gekozen door het stylingteam van het warenhuis op basis van je eerder doorgegeven voorkeuren. Wat je bevalt, wordt gewoon op de rekening gezet.

Voor wie zich kan losrukken van al deze luxe: 34 verdiepingen lager bevindt zich Spa Nalai, met een terras, zoutwaterzwembad en een fitnesshub met de nieuwste apparatuur (een Peleton hometrainer staat als in de suite).

Is het dan de duurste hotelkamer in Manhattan? Nee, dat is het penthouse van The Mark, waar hertogin Meghan haar babyshower had, à 75.000 dollar per nacht. Oók niet slecht, maar het uitzicht van de Manhattan Sky Suite wint. 

Foto's (c) Hyatt Hotels 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in