Een weekend Antwerpen is áltijd een goed idee. Lekker dichtbij, lekker eten, lekker shoppen zijn maar een paar redenen om nu je agenda te pakken en het in te plannen. Deze 5 luxe hotspots maken er nog extra een verwenweekend van.

Hotel

De Witte Lelie

De Witte Lelie, gevestigd in een monumentaal 17e-eeuws gebouw, heeft maar tien kamers, die allemaal bijzonder en zeer kleurrijk zijn ingericht. Binnen ruikt het, hoe toepasselijk, overal naar lelies. De mooiste suite heeft in de badkamer bloemmozaïeken en badproducten van, hoe fijn wil je het hebben, Hermès. Ontbijten doe je er à la carte, de eiergerechten zijn zo lekker dat ze een ster verdienen. 

 

Article continues after the ad

 

Restaurant

The Jane

Welke fijnproever heeft er (nog) niet van gehoord? The Jane, het vrijwel standaard in veel superlatieven besproken restaurant van Sergio Herman en Nick BriI. In de kapel van een oud militair ziekenhuis weten je ál je zintuigen niet wat ze meemaken, want niet alleen het eten is subliem, ook het designinterieur en de hele ambiance. Achter glas, op het voormalige altaar, staat Bril te koken. Vergeet niet op tijd (drie maanden van tevoren) te reserveren. Lukt dat niet, probeer dan de Upper Room Bat, op de eerste verdieping. 

Gym

The Brick

Verwend Antwerpen keek er al jaren naar uit: een chique gym. Nou, die hebben ze gekregen, eentje met een krachtige naam nog wel: The Brick. Gevestigd in een oud pakhuis in de altijd hippe Zuidbuurt doet het nog het meest denken aan een boetiekhotel. Mét designmeubels en behangpatronen van het Nederlandse Studio Job. Om je tijdens je workout aan te vergapen. Primeur: een 360° loopband waar je met virtual-realitybril een spectaculaire experience op kunt ondergaan. Build a better you is het motto. Dat zal wel lukken. Tja, yoga is er ook, in alle verschijningsvormen.

Shoppen

Verso

Al meer dan vijfhonderd jaar is het gebouw waar Verso in gevestigd is een adres voor welgestelden. Tegenwoordig kom je in het exuberant ingerichte pand voor luxemerken als Bottega Veneta, Fendi, Moncler, Sergio Rossi, Saint Laurent en Maison Margiela. Het Verso Café is dé hotspot voor lunchen op niveau, zelfs prins Laurent komt er weleens. 

Slapen in de winkel?

Enes

De bekend Antwerpse damesmodezaak Enes bestaat 15 jaar en opent ter gelegenheid hiervan een nieuwe winkel, waar je mooie merken vindt als Love Stories Intimates, Baum und Pferdgarten en By Malene Birgeren. Het is een lifestyle experience, want je kunt er ook fijn een wijntje drinken in de prachtig vormgegeven binnentuin, En zelfs blijven slapen in een van de drie kamers. Als dit geen shopdroom is die uitkomt...

Bron: lxry.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in