Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit zijn de meest luxe steden ter wereld

Op zoek naar een ultiem luxe vakantiebestemming? Dan moet je hier zijn. Voor de een betekent vakantie back to nature, voor de ander betekent het winkelen, uit eten en luxe hotels. Val je in die laatste categorie, dan hebben we een bewaarlijstje voor je. Uit nieuw onderzoek is namelijk gebleken we...

Dit zijn de meest luxe steden ter wereld

Op zoek naar een ultiem luxe vakantiebestemming? Dan moet je hier zijn.

Voor de een betekent vakantie back to nature, voor de ander betekent het winkelen, uit eten en luxe hotels. Val je in die laatste categorie, dan hebben we een bewaarlijstje voor je.

Uit nieuw onderzoek is namelijk gebleken welke wereldsteden de meeste 'luxe' per vierkante kilometer hebben. Van chique cocktailbars tot sterrenrestaurants, fijne spa's en hotels en heerlijke boetieks... in Europa én daarbuiten.

En de nummer één is... Parijs. Ja, dat is natuurlijk niet zo'n enorme verrassing. Met, ahum, 427 Michelinrestaurants, 95 vijfsterrenhotels en alle designershops die je maar kunt wensen. Maar er staan ook wat meer onverwachte steden op de lijst. Tenminste, vinden wij.

Phuket, Thailand, staat op nummer twee. Brussel op nummer drie. En de top vijf wordt vervolmaakt door Genève en Cannes.

Zit daar niets van je gading tussen, dan hebben we ook nog de nummers 6-10 voor je.

Dat zijn in die volgorde: Lyon, Kilkenny in Ierland (!), Athene, New Delhi en... Dubrovnik in Kroatië. Dus je weet wat je te doen staat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in