Wie zal dit beeldje gaan dragen?

Of koningin Elizabeth er zelf belangstelling voor zou hebben valt te betwijfelen, want ze zit al goed in de juwelen. But it's the thought that counts: Bvlgari heeft een tiara ontworpen ter ere van het 70-jarig regeringsjubileum van de Queen.

Aan de Jubilee Emerald Garden Tiara hebben een meester goudsmit en vijf assistenten meer dan 1500 gewerkt. Hij is bezet met diamanten en smaragden in platina, want het is natuurlijk niet voor niets een Platinum Jubilee.

Article continues after the ad

"Het is een eerbetoon aan Elizabeth II zegt Lucia Silvestri, high jewelry creative director van Bvlgari. "Dat is een sterke powerful vrouw, een icoon van deze tijd en het is bekend dat ze historisch gezien smaragden bewondert, daarom hebben we daar voor gekozen."

De ster van het juweel is een 63.44-karaat smaragd uit Zambia en de tiara kan op het hoofd worden gedragen, maar ook als collier.

Volgens Nicola Bvlgari, vice-president van het label, is het een stuk dat zowel naar een picknick als naar een bal kan worden gedragen. Dat van die picknick, daar denken we nog even over na, maar iets zegt ons dat ie prachtig zou staan op een toekomstig koningin als Amalia, Elisabeth of Ingrid Alexandra.

Foto's (c) Bvlgari, Getty Images  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in