Rolf Benz zoekt het óók al in Japan.

Alles uit het verre oosten is momenteel mateloos populair. Beautyproducten, lifestyle-adviezen, eten – het kan niet op. Nieuwste aanwinst is op Japan geïnspireerd tuinmeubilair van Rolf Benz.

Article continues after the ad

De Yoko collectie (de meisjesnaam betekent zoveel als zon of zonneschijn) is ontworpen door Toan Nguyen, die wereldwijd gewaardeerd wordt voor zijn duurzame ontwerpen.

De bank is flexibel samen te stellen. Er kunnen veel verschillende opstellingen worden gecreëerd en in een handomdraai weer worden gewijzigd. De zitkussens kunnen in diverse lengtes worden uitgevoerd en ze kunnen flexibel aan het frame worden gekoppeld zodat verschillende variaties mogelijk zijn. Rolf Benz gaat prat op luxueus zitcomfort, maar we zeggen er wel bij dat dit het soort lage banken zijn die van opstaan een mini-workout maken.

Het aluminium frame van de bank, dat in drie afmetingen leverbaar is, rust op elegant gebogen poten en is afgewerkt met een antracietkleurige poederlak. Het subtiel glanzende oppervlak dat ontwikkeld is voor buitengevels, maakt de meubels met al hun elegantie zeer robuust en weerbestendig.

De zachte, hoogwaardige stoffen zijn eveneens weerbestendig en zijn qua kleur afgestemd op het antracietkleurige aluminium frame. Naast de klassieke uitstralingen is er voor de kussens keuze uit bouclés, expressieve stoffen van driedimensionaal garen of stofcollecties. Alle bekleding kan worden afgenomen en bij 30° worden gewassen. De band van het bankframe en het koord van het vlechtwerk in de stoel en de fauteuil dienen als decoratieve stijlelementen en worden qua kleur afgestemd op het pootonderstel.

Naast de banken bevat het outdoor programma ook een salontafel, tafel, een fauteuil en een stoel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in