Na slechts één week daten wist de Australische Timothy Chee (25) al zeker dat Candice Catherine (25), een meisje dat hij al een aantal jaren kende, de ware was en dat hij met haar wilde trouwen. Hij besloot direct dat hij haar een aanzoek ging doen, maar om haar niet af te schrikken en niets te overhaasten, bedacht hij een wel heel bijzondere manier om dat te doen.

Lees ook: Bijzonder: vrouw maakt sieraden van oude liefdesbrieven van haar grootouders

Stapsgewijs

In de tweede week schreef Timothy Candice een brief waarvan de eerste zin begon met de letter 'W'. Drie jaar en veertien brieven verder ontdekte Candice dat, wanneer ze alle brieven naast elkaar legde, alle eerste letters de vraag ‘Will you marry me?’ spelden. 

Article continues after the ad

You've got mail

“Tim en ik woonden niet bepaald ver bij elkaar vandaan, maar we vonden het speciaal om ons hart af en toe uit te storten in briefvorm, waarmee we ook direct blijvende herinneringen maakten”, vertelt Candice aan Daily Mail Australia. “We schreven daarom geregeld naar elkaar.”

Oog voor detail

Over het uiteindelijke aanzoek zegt ze: “Op een ochtend werd ik wakker met een nieuwe brief naast me. Daarin stond dat ik me aan moest kleden en de slaapkamer pas uit moest komen wanneer ik hélemaal klaar was. Toen ik de deur opende, lag de vloer bezaaid met rozenblaadjes en brandden overal kaarsen.” Timothy stuurde haar naar de bank, waar hij op de salontafel al zijn eerder verstuurde brieven had neergelegd. “Samen lazen we ze allemaal nog eens door en haalden we herinneringen op, waarna hij ze in volgorde op de tafel uitspreidde. Hij zei me héél goed naar de brieven te kijken…” 

Z-U-C-H-T...

Met een klein beetje hulp werd duidelijk waar Timothy al vanaf het begin mee bezig was geweest: het meest romantische aanzoek ooit. “Alle eerste letters van de in totaal veertien brieven spelden samen W-I-L-L-Y-O-U-M-A-R-R-Y-M-E. "Ik ben moeilijk te verrassen, maar dit had ik echt niet zien aankomen", aldus Candice, die natúúrlijk ‘ja’ zei op het bijzondere aanzoek van haar vriend.

Ja, dames, romantici als Timothy bestaan dus nog. Toch een aardige geruststelling, niet?