Professioneel kenner van Italiaans design.

Als online editor van Architectural Digest Italië is Alessandra Pellegrino een groot kenner van Italiaans design. Dat is terug te zien in haar appartement in het centrum van Milaan, waar ze haar lievelingsontwerpen combineert met souvenirs van haar reizen en bijzonder meubilair. Elke hoek in haar woning is uniek en straalt energie en positieve vibes  uit.

"De eerste keer dat ik hier binnenkwam, voelde ik een speciale energie," zegt Alessandra. "Ik ben er later achtergekomen dat het appartement ooit van Piera Casbelli was, een danser van het Teatro alla Scala, die danslessen in de woonkamer gaf. De donkere parketvloer en het licht dat door de grote ramen valt moeten dat een bijzondere ervaring hebben gemaakt."

Article continues after the ad

Het interieur is een mengeling van antieke en moderne elementen en toont grote liefde voor home decor en persoonlijke verzamelingen. 

De globe naast de bank komt uit de jaren zeventig en is een rijdende bar: je kunt hem openklappen en er flessen in plaatsen.

Mooie spullen vragen om een mooie kast om ze in te presenteren. De keuken wordt op deze manier meteen huiselijker. 

"Ik wilde voor de keuken een 1930's sfeer met koper, marmer en kersenhout," zegt Alessandra. Het moest in de rest van het huis opgaan, want ik kook niet vaak en ik wilde niet het risico lopen dat hij me zou vervelen, wat snel kan gebeuren met een moderne keuken."

Kleden zorgen ervoor dat het hoge appartement niet hol klinkt...

...en de grammofoon is een goed voorbeeld van vintage en nieuw mixen...

...net als deze retro-maar-toch-nieuw lamp. 

Alessandra reist veel, zowel voor haar werk als privé. Veel spullen die bij haar thuis staan, nam ze mee van haar reizen. De Madonna komt van een marktje in Mexico, tapijten nam ze mee uit Marokko, kleurrijk textiel keerde met naar naar Italië uit India.

De Moro-hoofden komen uit Taormina.

Overal in huis duiken dieren op, zoals deze tijger...

...en gouden dino's en grappige flamingo's die voor een beetje kleur zorgen.

Haar favoriete plek is de badkuip die in de slaapkamer staat. "Het is een plek waar ik me kan ontspannen als ik klaar ben met werken," zegt Pellegrino. "Ik heb altijd al een bad op pootjes willen hebben en ik vind het cool, zoals het bij het bed staat."

"Zoals je kleren iets van je persoonlijkheid tonen, zo spiegelt ook een huis haar bewoners. Het is de ziel van de mensen die er woont. Mijn huis is ironisch en wisselt serieuze stukken af met extravagante of grappig. Tussen mijn kristal staat ook een mok van William en Kate – ik vind dat leuk, het past bij mij. Een huis is om in te leven, geen showroom."

Foto's (c) WestwingNow, waar je veel home decor dat in Alessandra's huis staat kunt vinden om je eigen huis mooier mee te maken. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in