Knapperig én smeuïg in de tweede ronde, het kan echt.

Soms kan een pizza te groot zijn om in één keer op te eten. Weggooien is zonde, koude pizza smaakt alleen als je een student met een kater bent en in de magnetron wordt het een warm lapje rubber. What to do?

Begin met het restant goed te bewaren: leg een stuk keukenpapier op een bord, daarop de overgebleven pizza en tenslotte inpakken met huishoudfolie. Heb je meerdere stukken over, dan kun je die stapelen: keukenpapier-pizza-keukenpapier-pizza-huishoudfolie.

Wil je een stuk opwarmen, dan zijn dit de drie smakelijkste methodes:

  • Sla de pizzadubbel of leg twee punten op elkaar, leg ze vervolgens in het tosti-ijzer of de contactgrill. De korst wordt zo weer krokant, de binnenkant is warm en smeuïg.
  • Warm de oven ruim voor op de hoogste stand, leg de pizza zonder er iets op of onder op het rooster en zet dan in de het midden van de oven: 350 graden x 7 minuten, 250 graden x 10 minuten (of kijk anders gewoon even of de korst weer krokant is.
  • Heb je een gietijzeren koekenpan met een deksel, dan heb je de pizza-warmer-winnaar in huis. Even een paar minuten voorverwarmen op medium vuur, pizza erin, deksel erop. Als na 6-8 minuten de kaas weer bubbelt, is je pizza alsof hij net is afgeleverd. Alleen een koekenpan? Gebruik dan aluminiumfolie als deksel. 

foto (c) iStock

Article continues after the ad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in