Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Online shoppen als een pro, zó doe je dat

Nooit meer pakjes terug te hoeven sturen, hoe lijkt je dat?  Het lijdt geen twijfel, we zitten nog steeds in de Intelligente Lockdown en die gaat nog maanden duren. Gevolg is dat er veel meer online wordt gewinkeld dan eerst werd gedaan. Hoe voorkom je miskopen en vind je nu precies wat je zoekt?...

Online shoppen als een pro, zó doe je dat

Nooit meer pakjes terug te hoeven sturen, hoe lijkt je dat? 

Het lijdt geen twijfel, we zitten nog steeds in de Intelligente Lockdown en die gaat nog maanden duren. Gevolg is dat er veel meer online wordt gewinkeld dan eerst werd gedaan. Hoe voorkom je miskopen en vind je nu precies wat je zoekt?

Weten wat je zoekt is de eerste stap: doelloos sites afschuimen is bijna een garantie voor dingen in je mandje leggen die je niet zult dragen of gebruiken. Specifieke zoekterm als 'blauwe blouse lange mouwen katoen' brengen je wat je in je hoofd hebt. Hoe verfijnder ke zoekopdracht en hoe meer filters je toepast (maat, halslijn, et cetera) hoe beter het resultaat wordt.

Stap twee is de juiste maat kiezen. Dat is vaak lastig omdat ze per merk verschillen. Duitse en Nederlandse merken vallen meestal ruimer dan Franse, Spaanse en Italiaanse. Bij twijfel kun je het beste even om afmetingen in centimeters vragen, wil je het zeker weten. Veel webshops hebben tegenwoordig de mogelijkheid van een livechat, dat kan in dit geval handig zijn.

Ken je bodytype. Steeds meer online shops werken met zandlopers, appels, peren, lang en petit om je aan kleding te helpen die je meer zal flatteren.  

Handig is daarnaast wat van stoffen weten, om in te schatten hoe een kledingstuk zal aanvoelen. "Weet dat natuurlijke stoffen als katoen en zijde aangenamer zijn om te dragen," zegt Personal Shopper Katrien Van Den Brouck in Het Laatste Nieuws. "Weet dat de hoeveelheid stretch in een kledingitem (aangegeven als elastaan in de samenstelling) aangeeft hoe comfortabel het zal zijn. En shop je synthetische stoffen, weet dan dat viscose iets meer ademt dan polyester en dus aangenamer zal aanvoelen."

Twijfel je aan een kleur, kijk dan of je het kledingstuk elders op Google kunt vinden: wat de een fuchsia noemt, is voor de ander framboos.

Kleding op modellen ziet er altijd beter uit dan op een hangertje. Voor een eerlijker beeld van hoe een kledingstuk eruit ziet, check je een foto waar het alleen opstaat of een filmpje waarop het model beweegt. Dat geeft een beter idee dan een foto over hoe een jurk of blouse valt. Héél goede webshops vermeldende lengte en maten van het model, zodat je kunt zien of een jas voor jou niet veel te lang is. Staan er reviews bij het item, lees dan ook die even om een beter beeld te krijgen.

Ligt er het een en ander in je winkelmandje, slaap er dan een nachtje over. Ben je er dan nog enthousiast over, dan is de kans veel groter dat je ook echt van je aankoop zult genieten.  Nog een tip om impulsaankopen tegen te gaan is alle nieuwsbrieven van de winkels waar je regelmatig koopt naar je spambak of 'onbelangrijke mail' te laten gaan. Zo kom je minder snel in de verleiding om meteen even te klikken-kijken-kopen.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in