The Grand heeft een rijke geschiedenis tussen twee oude grachten.

Het was het leukste powervrouwennieuws van de week: na haar bruiloft een paar keer te hebben moeten uitstellen vanwege de pandemie...

... trouwde Astrid Joosten onlangs eindelijk met Rob Peters en gunde Nouveau de eerste foto's. Daarop is te zien dat ze de trap van The Grand afkomt, een prachtig oud hotel in hartje Amsterdam.

Article continues after the ad

Het ligt tussen de twee oudste grachten van de stad en heeft een rijke geschiedenis; van een 15e-eeuws klooster tot koninklijk logement, tot het hoofdkwartier van de Admiraliteit en het stadhuis van Amsterdam.

Nu biedt het vijfsterren luxe met Franse elegantie en grandeur. Sofitel Legend The Grand Amsterdam zoals het hotel officieel heet, is genomineerd voor de Haute Grandeur Global Hotel Awards 2022.

Het is bovendien een van de mooiste trouwlocaties in de stad, prinses Beatrix trouwde er in 1966 met prins Claus.

En Johan Cruijff gaf er in 1968 zijn jawoord aan Danny, oermoeder der voetbalvrouwen.

Ceremoniemeester was Fleur Naylor van The Grand en Kees Hogetoorn, director of Sales & Marketing van The Grand, was de officieuze 'executive wedding planner' van Astrid en Rob.

We kennen Kees als vrolijke en bekwame rots in de branding bij shoots, zoals deze met Caroline Tensen, in de zaal waar Astrid en Rob zijn getrouwd. A good time was had by all, we're sure.  

PS Mocht je óók zin hebben in The Grand, ze hebben momenteel een leuk Vaderdagarrangement, een leuke pop-up bar-met-kunst die The Flying Deer heet én de verrukkelijke The Grand Afternoon Tea.  

Foto (c) Astrid Joosten, Hotel The Grand, Nouveau / DPG Media 2022

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in