Amsterdam, Utrecht, Londen: dat is nog eens een success story.

Nederlands succes in hip Soho: visrestaurant The Seafood Bar steekt in augustus de grote plas over.

En dat is natuurlijk nogal wat, Nederlandse glorie in Londen, waar ze al niet verlegen zaten om goede restaurants. Het eerste restaurant van de Brabantse familie De Visscher (what's in a name) opende in 2012 in Amsterdam, daarna volgden nog twee Amsterdamse filialen én een restaurant in Utrecht.

Het smaakte naar meer, die Brabantse gastvrijheid. En dat is ook de verwachting op Britse bodem. Waar dezelfde pure gerechten op de kaart komen als in Nederland - seafood dat eigenlijk niet zoveel extra's nodig heeft. Van crab cake tot vongole en natuurlijk fish and chips. Je moet het maar durven, in het Britse.

Article continues after the ad

Een echt familiebedrijf: vader Fons begon ooit met een viswinkel in Helmond, kinderen Fleur, Eline en Pepijn zorgen voor het operationele en zakelijke gebeuren

The Seafood Bar komt op 77 Dean Street in Soho, zo'n beetje dé wijk to be als je een verfijnd restaurant zoekt. Dat is bovendien pal naast Soho House, de plek waar Harry en Meghan elkaar ooit ontmoetten en waar tout bekend Londen graag een drankje doet. Wie weet schuiven zij straks allemaal aan voor een Nederlands visje.

En natuurlijk ook leuk voor ons Nederlanders, als we in Londen zijn en een fijn visje willen.

Beeld: The Seafood Bar

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in