Picknicken in de kasteeltuin, zó romantisch.

Altijd al eens willen ontspannen in middeleeuwse sferen? Deze zomer kan dat bij het Muiderslot, vlakbij Amsterdam. In de pruimenboomgaard van het kasteel kun je coronaproof kamperen. Zo beleef je het oudste en best bewaarde kasteel van Nederland eens op een hele andere manier.

Tijdens een exclusief arrangement word je volledig ontzorgd. Je hoeft alleen je slaapzak en tandenborstel mee te nemen. En een maatje, want het arrangement is voor twee personen per tent. Kamperen kan tussen 25 juni en 12 september 2021 van donderdag tot en met zondag.

Article continues after the ad

Exclusief arrangement

Na sluitingstijd van het museum word je ontvangen met een welkomstdrankje. Tent, matrasjes en stoeltjes staan voor je klaar. Wanneer je bent gesetteld, wacht een rijk gevulde picknickmand. Zoek een plekje naar keuze in de grote kasteeltuin en waan je even Jacoba van Beieren of Maria Tesselschade.

Na het eten neemt een gids je mee op een zomeravondtour door het verlaten kasteel. Daarna is het tijd om te genieten van de prachtige zonsondergang en om te luisteren naar kasteelverhalen rond het kampvuur. Rond middernacht (of eerder als je wilt) ga je lekker slapen in je tent onder de sterrenhemel. De volgende dag staat er een ontbijtje klaar. Wie durft, kan een duik nemen in de Vecht.

Praktische informatie

Kamperen op het Muiderslot is een unieke belevenis: boek nu een nacht in juni, juli, augustus of september 2021. Alleen op basis van beschikbaarheid. Er is een beperkt aantal plekken en alles wordt coronaproof ingericht. Het arrangement is voor twee personen en kost 99 euro per persoon per nacht.

De prijs is inclusief tent, matrasjes, stoeltjes, welkomstdrankje, picknickmand, kasteeltour door een gids, kasteelverhalen bij het kampvuur en ontbijt. Kom je liever alleen? Dat kan, je betaalt dan de arrangementsprijs per tent (o.b.v. twee personen). Ook voor kinderen geldt deze prijs.

Foto's (c) Getty Images, Muiderslot

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in