Blijf je deze zomer (vooral) in Nederland? Groot gelijk, want ons kikkerland is veel rijker aan culturele én culinaire hoogstandjes dan je zou denken... Saskia Naafs en Guido van Eijck deden het voorwerk, gingen op zoek naar de mooiste plekken van Nederland en bundelden het samen in reisgids Hidden Nederland. Dank, dank Saskia en Guido! 

Stap uit je hotspot comfortzone

Hidden Nederland is een reisgids 3.0 en zit vol met inspirerende verhalen over meer dan 380 aparte en onverwachte plekken kriskras in het land land. Van Instagramwaardige tuinen tot boottochten om bij uit te waaien en prachtuitzichten waar je (bijna) van gaat twijfelen of ze wel in Nederland zijn. 

Article continues after the ad

Wij mogen de drie mooiste, fotogenieke uitzichten alvast aan je doorgeven. 

1. Kiekkaaste

Een wandeling langs een 600 meter lange promenade voert je van de sluizen van Nieuwe Statenzijl naar de Kiekkaaste, een vogelobservatiehut op een houten paal langs de rietvelden. Magisch mooi! Het is de enige vogelobservatiehut buiten de dijken van Nederland. Rechts van je zie je de grens met Duitsland en het slib van de uitgestrekte Dollard, de monding van de Eemsrivier, ligt aan je voeten. 

2. Plompe Toren

De toren is het laatste overblijfsel van het ondergelopen dorp Koudekerke, dat in de 16e eeuw werd verlaten. Alleen de kerktoren bleef over als een baken voor schepen. Natuurmonumenten heeft sindsdien het gebouw geopend voor het publiek en is verantwoordelijk voor het behoud ervan. Leer meer over de toren en het park terwijl je de klim maakt. Het uitzicht vanaf de top van de toren is gewoon fenomenaal. Als je geluk hebt, kun je een bruinvis zien of kun je door een telescoop naar de zeehonden kijken terwijl ze op de zandbanken rusten.

3. Monument de Pyramide van Austerlitz

Een piramide met een obelisk erop, op het hoogste punt van de Utrechtse heuvels. Met veel, heel veel geschiedenis! Bonus? Dit is de enige piramide van Nederland die je kunt beklimmen! Leuk voor met je tieners. Of je vriendinnen. Het is een flinke work-out, maar het prachtige uitzicht bovenop de Pyramide maakt álles goed. Hemelse hoogtes!

What's next? Koop dat prachboek en ga in eigen land op zoek naar locaties die je nog niet kent. Waar niet heel tout Amsterdam bivakkeert en/of - nog erger - typische toeristen de deur plat lopen. 

Bron en beeld: Hidden Nederland

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in