En het is om je vingers bij af te likken.

Net geopend: Patisserie de Bijenkorf, met een eigen ingang direct achter de Bijenkorf aan de Warmoesstraat in Amsterdam. Een plek waar klassiekers van Chef Patissier Mark Potma, zoals de boltaart en de brownie, samenkomen met seizoenspatisserie en lokale Amsterdamse producten.

Al meer dan 100 jaar is de patisserie van de Bijenkorf een begrip. Sinds 1914 om precies te zijn, toen de Bijenkorf op de Dam de deuren opende. Vroeger had iedere winkel een eigen banketbakkerij op de parterre, soms gekoppeld aan een lunchroom.​

Article continues after the ad

Met de opening van Patisserie de Bijenkorf geeft de Bijenkorf Amsterdam het banket een prominente plek op de begane grond, met een eigen ingang.

Het assortiment

Bij Patisserie de Bijenkorf komen alle bekende creaties van de Meester Banketbakker samen op 100 m2. Ook komt er een chocoladefontein waarmee je zelf chocoladerepen kunt maken en versieren met diverse toppings. Het assortiment wordt verder afhankelijk van het seizoen aangevuld.

Denk aan citroen-meringuetaartjes...

... en macarons gemaakt van vers seizoensfruit in de zomer tot een mokkataart voor naast de latte macchiato als het buiten koud is. Om mee te nemen, maar met een klein aantal tafels en stoelen is er ook gelegenheid om ter plekke te proeven. Naast patisserie is er een met zorg samengestelde selectie feestelijke champagnes en prosecco’s verkrijgbaar.

De inrichting

Oude stoelen en tafels hebben een tweede leven gekregen en met de oude verlichtingsarmaturen uit de Bijenkorf zorgen ze voor traditionele accenten in een nieuwe omgeving. Het oorspronkelijke karakter van de reeds bestaande eikenhouten vloer is door schuren en lakken weer tevoorschijn gekomen. Verder is de toonbank bekleed met handgemaakte tegels die bestaan uit gerecycled glas en keramiek en zijn de wanden en kolommen geschilderd met een op biologische ingrediënten gebaseerde verf.

Patisserie de Bijenkorf (Warmoesstraat 170 in Amsterdam) is geopend van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Foto (c) De Bijenkorf

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in