Of de vriendinnenborrel, of de date night...

Nu we langzaam proberen weer een beetje back to normal te gaan en ook weer meer naar kantoor gaan, dient hij zich her en der weer aan: de vrimibo. Of je nou met collega's, met je lief of met vrienden eropuit wilt voor een borrel, wij hebben zes topadresjes voor je. Voor elke borrelaar en elke stemming, zullen we maar zeggen.

1 – Duke of Tokyo (Utrecht)

Een ultrahippe cocktailbar met karaokekamers, compleet in Japanse sferen. De cocktails zijn er ook Japans, en hebben muzikale namen zoals de Staying Alive en de Living La Vida Loca. Er zat er al een in Amsterdam, nu dus ook in Utrecht. Voor de echte feestnummers een aanrader (en karaoke is ook een fijne ijsbreker na al die tijd thuis).

2 – Proeflokaal 1574 (Leiden)

Een bar met tweehonderd verschillende wijnen, allemaal voor fatsoenlijke prijzen (tot maximaal 12 euro per glas, al kosten de meesten max. zeven euro). De eigenaar is een wijnimporteur, en je kunt er ook lekker eten. En dan is het pand ook nog een plaatje. Perfect voor de classy borrel.

Article continues after the ad

3 – Bar Taru (Haarlem)

De nieuwste bar op deze lijst, nog maar een paar maanden geleden geopend door cocktailveteranen Dennis van der Pluijm en Jev Rimen. Het interieur is een mengelmoes van Japans en Scandi (Japandi dus) en er is een chef's table voor wie ook wat wil eten. Hip en happening.

4 – Pinot (Breda)

Niet zozeer een wijnbar als een compleet restaurant, maar wel een pareltje waar het altijd vol zit. Met driehonderd verschillende wijnen (de vier sommeliers helpen je!) en een verrassingsmenu van zeven gangen voor wie het weekend écht goed wil beginnen. Leuk voor een date night.

5 – Ultramarijn Wonderbar (Den Haag)

De koffie- en cocktailbar van het nieuwe hotel Voco The Hague is highly Instagrammable. Het interieur is geïnspireerd op de fantasierijke onderzeewereld van Jules Verne. Met cocktails uit alle windstreken een ideale plek voor een vriendinnenborrel.

6 – Shiraz Jardins Des Vins (Amsterdam)

Als je mensen buiten ziet wachten aan de Lijnbaansgracht, is het vaak voor deze wijnbar. De setting is Frans, de accenten zijn oosters en met een beetje goed weer vlei je neer op het grote terras. Je kunt er ook lekker eten, of dat nou met je lief, je vriendinnen of die leuke collega's is.

Bron: Entree Magazine, beeld: Ultramarijn Wonderbar

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in