Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Naast Code Oranje geldt voor dinsdag ook een smogalarm

Iedereen kan er last van krijgen. Het RIVM heeft voor dinsdag een smogalarm voor heel Nederland afgegeven vanwege de zeer slechte luchtkwaliteit die dan wordt verwacht. Het instituut houdt er rekening mee dat iedereen last kan krijgen van de luchtverontreiniging. Mensen met luchtwegklachten krijg...

Naast Code Oranje geldt voor dinsdag ook een smogalarm

Iedereen kan er last van krijgen.

Het RIVM heeft voor dinsdag een smogalarm voor heel Nederland afgegeven vanwege de zeer slechte luchtkwaliteit die dan wordt verwacht. Het instituut houdt er rekening mee dat iedereen last kan krijgen van de luchtverontreiniging. Mensen met luchtwegklachten krijgen het advies om binnen te blijven en zware inspanning te vermijden.

"Dit advies geldt voornamelijk in de namiddag en vroege avond, omdat de lucht dan het meest is verontreinigd", aldus het RIVM.

Smog door ozon kan vanwege een ophoping van luchtvervuiling voor luchtwegklachten zorgen. Denk daarbij aan hoesten en kortademigheid of aan ergere astmaklachten. Ook geïrriteerde ogen, neus en keel behoren tot de klachten.

Doordat iedereen dinsdag last kan krijgen, is een smogalarm afgekondigd. In het geval van een smogwaarschuwing lopen vooral gevoelige groepen risico. Zo'n waarschuwing is vooralsnog voor woensdag van kracht. Dan zullen de ozonconcentraties lager liggen. Bovendien is er dan kans op regen.

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in