Vol goede moed zijn we aan onze goede voornemens begonnen. Maar ondanks de goede start sneuvelen toch veel voornemens in januari. Dit komt omdat je drie weken nodig hebt om een gewoonte aan te leren. Daarom is dit het moment van slagen of falen. Wij hebben de tips om vol te houden!

Maak een plan

Vaak focussen we wel op het doel, maar niet op het plan om dat doel te halen. En zonder plan is de kans groot dat je na een week of twee weer in je oude patronen terugvalt. Wil je gezonder eten? Vraag dan bijvoorbeeld advies aan een deskundige of bepaal welke boodschappen je nu alleen nog maar in huis haalt. Maak een plan om jouw doel te halen. En terwijl je daarmee bezig bent, kom je er ook achter hoe belangrijk dit doel voor je is. Dat motiveert! Meer hulp bij het maken van jouw plan vind je op Startpagina.nl.

Vervang slechte gewoontes

Bedenk wat je slechte gewoontes zijn. Waardoor grijp je naar die zak chips of die sigaret? Is dat als je moe van werk thuiskomt? Zorg dan voor een alternatief en pak voortaan een kop thee met een appel bij thuiskomst. Het duurt even, maar zo leer je een nieuwe gewoonte aan. Dit wordt nog makkelijker met de gezondste recepten op een rij op Startpagina

Mislukken mag

Maak mislukken onderdeel van je plan. Je bent gestopt met roken, maar je hebt toch een sigaret opgestoken. En dan? Dan niks. Je gaat gewoon door met stoppen. Dat is altijd beter dan de handdoek helemaal in de ring gooien. Terugvallen is namelijk niet erg, zolang je weer opstaat en doorgaat. Heb je gezondigd? Niet erg, morgen eet je weer gezond. Geef jezelf de kans om nieuwe gewoontes aan te leren. Daar horen een paar missers soms bij. 

Maak kleine doelen

Maak je doel haalbaar door kleine subdoelen op te schrijven. Zo wordt je voornemen gezond eten: drie keer per week gezond ontbijten. Gelukt? Dan breid je het uit naar vier keer per week. Voordat je het weet is gezond een goede gewoonte geworden. Wil je fanatiek gaan hardlopen? Begin dan met twee keer per week 5 of 10 minuutjes joggen en breid steeds uit met een minuutje erbij. Voor je het weet ben jij de sportiefste van je vriendinnen! Lees alle tips over sportieve voornemens hier op Startpagina.nl.

Meer hulp bij jouw goede voornemens vind je in dit overzicht op Startpagina!

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!