De 'three comma club' heeft anno 2020 meer leden dan ooit.

Dat blijkt uit de Hurun Global Rich List 2020, waar het aantal miljardairs wereldwijd geteld wordt. Het aantal miljardairs, doe eens een gokje...

...staat momenteel op 2.816.

Hoeveel triljoen?

Zij zijn gezamenlijk goed voor 11,2 triljoen dollar. Dus 11.200.000.000.000 dollar. Oh, en dat is zestien procent méér dan in 2019. Er staan ook 346 meer mensen op de lijst, onder wie Mackenzie Bezos, de ex-vrouw van 's werelds rijkste man, Amazon-baas Jeff Bezos. Hun scheiding maakte haar in één klap multimiljardair.

Article continues after the ad

De jongste

Maar niet getreurd: Bezos staat nog gewoon op de koppositie met een vermogen van 140 miljard dollar. Andere bekende namen op de lijst: Mark Zuckerberg (84 miljard), Bill Gates (100+ miljard) en Kardashian-zusje Kylie Jenner die nog in haar eerste miljard zit.

Zij is als 22-jarige de jongste van de lijst, maar er staan in totaal wel negentig miljardairs onder de veertig op. China heeft het hoogste aantal miljardairs (799), gevolgd door de VS (626). De meeste top tieners zijn echter wel Amerikanen.

Wij, eh, sparen nog even door.

Beeld: iStock/BrunoPress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in